Doldrums (CA)

Akce Brno

Doldrums (CA)
Koncerty, Zábava, párty
Web organizátora:
www.fleda.cz
Další akce ve městě Brno

Doldrums (CA) I Fléda I 5.11.2017

DOLDRUMS poprvé v ČR. Kanadský producent alternativní hudby a hvězda elektronické noisové scény Airick Asher Woodhead přiveze na Flédu novou desku Esc. Na tour ho doprovází Petra Glynt a Tobias Rochman. #artpop #indiepop #electro #diymusic

PŘEDPRODEJ: 200 Kč (+ poplatky sítě)
► Hostel Eleven, Dominikánská 11, (denně 8-22, bez poplatků)
► INDIES, Poštovská 2
► SMSTICKET.cz: www.smsticket.cz/vstupenky/10115-doldrums-ca

www.facebook.com/endlessdoldrums/
soundcloud.com/doldrumss
https://www.instagram.com/doldrum5/
https://doldrums.bandcamp.com/album/esc

DOLDRUMS patří k hudebnímu hnutí DIY. Za elektronickým uskupením se skrývá mladý kanadský muzikant, DIY producent, zpěvák a vizuální umělec Airick Asher Woodhead. Ten si sám obstarává produkci, vokály i hudbu, v níž propojuje různé aspekty elektronických sekvencí s nasamplovanými zvuky do hypnotických elektro-popových struktur. Barvitou samplovou koláž na koncertech doplňují živé bicí a perkusové nástroje. Atmosféru koncertu umocňuje androgynní Woodheadův kontratenor připomínající Grimes nebo Björk.

Jako textař se Woodhead zamýšlí nad současným vztahem mezi člověkem a strojem a vzájemnými mezilidskými vztahy. Promítá do nich psychedelické a surrealistické představy v narativní formě. Pro jeho tvorbu je příznačný akcent na ryzí, euforickou, v jádru dětinskou energii a senzitivitu.

Třetí studiové dlouhohrající album Esc vyšlo 30. června 2017. Zatím nejvyzrálejší počin Doldrums sbírá pozitivní ohlasy významných světových hudebních portálů. Zatímco debutové album Lesser Evil vykazovalo silné vlivy indie kapel jako Cocteau Twins a Animal Collective, Esc zůstává pevně zakořeněný v industriální estetice. Křik a výkřiky charakterizující počáteční fáze Woodheadova zpěvu se změnily na sofistikovanější vokály, které kontrastují s nervózní a překvapivou instrumentální podobou skladeb. Dynamika vyplývající z tohoto kontrastu je páteřní osou celého alba. I v momentech, kdy se Woodheadova hudební produkce záměrně překlápí do paranoidní a nejisté roviny, jeho hlas zůstává odhodlaný a silný.

Mladý kanadský muzikant, DIY producent, zpěvák a vizuální umělec Airick Asher Woodhead se poprvé na montrealské hudební scéně objevil v roce 2010. Původně sólový projekt se v živých vystoupeních rozrostl v trio, které v současnosti doplňují art punková hudebnice Petra Glynt a Tobias Rochman z post-punk elektronického dua Pelada.

Diskografie
Lesser Evil (2013)
The Air Conditioned Nightmare (2015)
Esc (2017)

- - -

EN:
Coming up in the late-2000s noise scene of Montreal, electronic noise producer Airick Woodhead began his solo project Doldrums in 2010. Melding different aspects of electronic sequencing and noisy sample-based sounds with hypnotic pop structures, Doldrums quickly emerged in a series of random tracks, 7" singles, remixes, and even a VHS collection of videos.

Doldrums released their new full-length „Esc“ on June 30th, 2017. Mixed by Matthew Otto (Majical Cloudz), „Esc“ also features collaborations with Petra Glynt and Tobias Rochman of Peleda.

Discography
Lesser Evil (2013)
The Air Conditioned Nightmare (2015)
Esc (2017)

Místo konání akce: Fléda Club, Štefánikova 24, Brno
Vstupenky: http://www.smsticket.cz/vstupenky/10115-doldrums-ca
Datum začátku akce: 5. Listopadu 2017 20:00
Datum ukončení akce: 6. Listopadu 2017 02:00
Pravděpodobné souřadnice: 49.21N 16.604E

Případné změny si prověřte na webu akce Doldrums (CA) I Fléda I 5.11.2017

Jméno organizátora: Fléda Club
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce