Dudlík fest 2017

Akce Praha

Dudlík fest 2017
Akce pro děti, Festivaly
Další akce ve městě Praha

Dudlík fest 2017

Dudlík fest potřetí - letos pro Bolíto, z.s.!

V centru Prahy 27. 10. začneme od 15:00 workshopy, pokračujeme přednáškami, divadlem a nakonec to odpálíme s kapelami v Chapeau Rouge a pojedeme až do rána!
Přijď pomoct děckám vstát z popela.

Celý program níže.

Bolíto, z. s. je neziskovou organizací, jež pořádá aktivity pro popálené děti . Tyto úrazy se pro svou dlouhou, často komplikovanou léčbu a pro fyzické i psychosociální následky řadí k těm nejhorším. Mezi dětmi navíc bohužel i k nejčastějším…
Pod vedením přednosty Kliniky popáleninové medicíny FNKV MUDr. Roberta Zajíčka, PhD. občanské sdružení Bolíto pomáhá dětem překonat útrapy a v sebevědomém návratu do normálního života.
www.bolito.cz

VSTUP: 120,- v předprodeji/ 150,- na místě

Celý výtěžek z akce jde Bolíto, z. s.

Předprodej bude zahájen v říjnu, více informací brzy.


HUDEBNÍ PROGRAM - Chapeau Rouge Prague
➤ Dance klub (prostřední stage)
19:40 Die Blaue Trottelparade
20:50 Madhouse Express
22:20 Stříbrný Rafael

➤ Live Underground
20:10 Vyjakomy
21:30 KVĚTY
23:00 Tygroo

DIVADELNÍ PROGRAM - Studentský klub Celetná
17:00 Kvílení
17:30 Divadlo Terno / Improti
18:30 exhibice Slam poetry

PROGRAM PŘEDNÁŠEK - FF UK, Celetná 20
16:00 MUDr. Robert Zajíček, Ph.D.
16:40 PhDr. Daniel Doležal, Ph.D.
17:20 Mgr. Lenka Šetelíková
18:00 MUDr. Ivana Grossová
18:40 Život po elektrotraumatu
19:00 Nezlomené

WORKSHOPY A STÁNKY - Skautský institut
● umělecká sekce
Slam poetry workshop
Damúza
Flog.cz

● dobrovolnická sekce
Lékořice
Spolek pro efektivní altruismus
ACTER

● dětská sekce
Nemocnice pro medvídky
Úsměv všem

Festival podporuje Univerzita Karlova, 3. lékařská fakulta UK - Third Faculty of Medicine, HateFree Culture a další.

PODROBNĚJŠÍ INFORMACE

KAPELY

➤ KVĚTY
Brněnská stálice české alternativní scény, která je ověnčená mnoha hudebními cenami, bude hlavní hvězdou letošního ročníku. Po obměně sestavy kapela letos vydala skvělé album Komik do půl osmé a na živo působí energičtější a uvolněnější, než kdy jindy.

➤ Tygroo
Směsice žánrů se základem v balkánské hudbě. Nekonečně energická párty, 2 saxofony, akordeon, tuba, našláplý bicí a k tomu občas špetka rapu. Koncert, ze kterého se budete vlnit až do prvního ranního metra.

➤ Stříbrný Rafael
(vlastním jménem Rafael Stříbrný) je mladá naděje českého trampského folku, která omylem úspěšně dobývá rapovou scénu. Dvanácterákovi zakletému v těle rýži milujicího kluka v dělání neplechy dlouhodobě asistují MC Ambrosius, DJ Kazisvět a všechny možné síly pekelné.

DIVADLO

➤ Kvílení
Ve chvíli, kdy se mladá generace ztrácí sama v sobě, úzkostně se snaží zbavit sebemenšího pouta s realitou, zatímco se vrhá do propasti zapomnění a sebedestruktivně pálí všechny mosty, je Ginsbergovo Kvílení opět aktuální.

➤ Improti
Show, která vybublává z okamžiku! Přijďte se podívat, jak si banda improvizátorů poradí s tématy, která jí sami můžete nadhodit.

➤ exhibice Slam poetry
Odlehčený humor, mrazivě řezající poetika i nekopromisní satira. Improvizace i nadrilované texty. A bodové karty rozdané do rukou náhodných diváků.

PŘEDNÁŠEJÍCÍ

➤ MUDr. Robert Zajíček, Ph.D. - přednosta Kliniky popáleninové medicíny FNKV, předseda Bolíto, o. s. - úvod do tématu, kazuistiky z popáleninové medicíny
➤ PhDr. Daniel Doležal, Ph.D. - klinický psycholog Kliniky popáleninové medicíny, psycholog Bolíto, o. s. - psychologické trauma spjaté s popáleninami
➤ Mgr. Lenka Šetelíková - vedoucí sestra Kliniky popáleninové medicíny, místopředsedkyně Bolíto, o. s. - aktivity Bolíto, o. s.
➤ MUDr. Ivana Grossová - lékařka Kliniky popáleninové medicíny,
doktorandka v tématu náhradních kožních krytů

➤ Život po elektrotraumatu - beseda s bývalou pacientkou, jež prodělala elektrotrauma, představení nového preventivního klipu
➤ Nezlomené - autorský dokument kvarteta proslulých českých dokumentaristek (Štuková, Kutilová, Šilhová, Klicperová) vypráví 3 silné příběhy žen z různých částí světa. Jak zastavit kyselinové útoky, zažehlování prsou, jak posílit rovnoprávnost?
(https://www.csfd.cz/film/485811-nezlomene/komentare/)

ORGANIZACE ZAJIŠŤUJÍCÍ WORKSHOPY A STÁNKY

➤ Lékořice - Jak zlepšit prostředí českých nemocnic? A proč existuje Lékořice? Myšlenkové pozadí unikátní organizace, která sdružuje dobrovolníky napříč největšími českými nemocnicemi.
(http://www.lekorice.com/)

➤ Spolek pro efektivní altruismus - Pomáhat je dobré. Jak to dělat tak, aby to bylo i smysluplné?
Skrze data a analýzu se spolek snaží najít odpověď na otázku: “Jaký ze všech způsobů, jakými můžu zlepšit svět, jej zlepší nejvíce?”
(http://efektivni-altruismus.cz/o-ea/)

➤ ACTER - spolek studentů 3. lékařské fakulty. Interaktivní a progresivní výuka první pomoci. Jak vypadají popáleninové úrazy? A co s nimi dělat v první pomoci? Přijďte to zažít.
(https://www.facebook.com/ACTER-453935314767995/, https://vimeo.com/184744874 )

➤ Nemocnice pro medvídky - workshop pro ty nejmenší pacienty. Máte doma nemocného plyšáka? Bolí ho bříško? Naši medvídkoví doktoři se o něj postarají. Medici proti strachu z bílého pláště.
(https://www.ifmsa.cz/fakulty/praha-lf3/projekty/nemocnice-pro-medvidky/)

➤ Úsměv všem - výtvarná dílnička. Chtěli byste se sami podívat na část programu, ale musíte hlídat svou ratolest? Ve výtvarné dílničce vám ji pohlídáme a zabavíme.
(https://www.ifmsa.cz/fakulty/brno/projekty/usmev-vsem/)

➤ Slampoetry workshop - znáte je? Střílí slova děsivou rychlostí a v dokonalém sledu. Často zcela bez přípravy. Jak to zvládají a co pro to lze udělat? Přední slameři české scény se vám v hodinu a půl dlouhém workshopu pokusí předat něco ze svého umění.
(http://www.slampoetry.cz/)

➤ Damúza - pro děti a rodiče vystoupí soubor studentů a absolventů Divadelní akademie múzických umění se svou autorskou pohádkou Golem. Pohádka pro diváky od 6 let. (https://damuza.cz/repertoar/pohadky/golem.html)

Místo konání akce: Chapeau Rouge Prague, Jakubska 2, Praha
Datum začátku akce: 27. Října 2017 15:00
Datum ukončení akce: 28. Října 2017 00:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.0881N 14.4248E

Případné změny si prověřte na webu akce Dudlík fest 2017

Jméno organizátora: Dudlík fest
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce