EKOvýzva - film #2: Nový svět

Akce Brno

EKOvýzva - film #2: Nový svět
Kino
Další akce ve městě Brno

EKOvýzva - film #2: Nový svět

V rámci série promítání dokumentárních filmů s environmentální tématikou uvádíme celovečerní snímek režiséra Jaana Tootsena Nový svět:

"Stejně jako většině evropských metropolí i estonskému Tallinnu vládnou auta. Když byla v roce 2006 otevřena ve čtvrti Nový Svět další silnice určená výhradně automobilům, došla skupině místních obyvatel trpělivost. Po happeningu, při kterém v respirátorech a plynových maskách bránili slavnostnímu průvodu při otevření této silnice, se cykloaktivista Erko a student architektury Marten společně s přáteli rozhodli založit Společnost Nový Svět. Náplní jejich práce se staly nejrůznější aktivity omezující automobilovou dopravu v jejich čtvrti, například sprejování falešných přechodů pro pěší. Nápady, jak změnit svou čtvrť k lepšímu, udělat z ní příjemné a zdravější místo pro život a zamezit diktátu automobilové dopravy, se rozhodli přednést i starostovi a městským úředníkům. Snímek o aktivitách skupiny mladých Estonců, kteří svými akcemi inspirovali řadu dalších lidí v různých částech země, přibližuje nezastupitelnou roli občanského aktivismu v současné společnosti."

Po filmu následuje debata s hostem - tba.

Film můžeme promítat díky projektu Promítej i ty, který připravuje festival dokumentárních filmů o lidských právech Jeden Svět. V Brně se letos uskuteční 15. - 23. března 2018.
www.promitejity.cz

Máte rádi výzvy? Greenpeace ČR připravuje již 4. ročník projektu EKOvýzva, který je zaměřen na snížení negativních dopadů našeho chování na životnní prostředí. Před filmem tento projekt představíme. Více na www.facebook.com/ekovyzva/

Vstupné dobrovolné.

Místo konání akce: Expediční klubovna Brno, Jezuitská 1, Brno
Datum začátku akce: 20. Února 2018 19:00
Datum ukončení akce: 20. Února 2018 22:00
Pravděpodobné souřadnice: 49.1968N 16.6095E

Případné změny si prověřte na webu akce EKOvýzva - film #2: Nový svět

Jméno organizátora: Greenpeace Brno
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Žádná akce.