Elena Sonenshine

Akce Ostrava

Elena Sonenshine
Koncerty
Web organizátora:
www.pjetka.cz
Další akce ve městě Ostrava

Elena Sonenshine / jazz

Elena Sonenshine

https://www.youtube.com/watch?v=vO_sS1szRg4

Brněnská rodačka Elena Sonenshine (dříve Suchánková) patří k naší jazzové špičce. Na jazzovou scénu nevtrhla jako vítězka nějaké superhvězdné soutěže, ale renomé si postupně a cílevědomě budovala od začátku 90. let. Po příchodu na studia do Prahy získávala zkušenosti s různými soubory, s orchestrem Causa Bibendi poznala repertoár z doby ragtimu, vyzkoušela si i spolupráci s Big Bandem Českého rozhlasu. Absolvovala Konzervatoř Jaroslava Ježka v oboru zpěv a v roce 2003 získala stipendium na Berklee College of Music v americkém Bostonu.

V roce 1996 založila spolu s kytaristou Mirkem Linkou kapelu Jocose Jazz. Výjimečné napojení mezi zpěvačkou a jejími spoluhráči je dáno právě dlouholetou spoluprací. Takřka empatická souhra vynikne zejména v častých a objevných improvizačních pasážích. Elena a její muzikanti pravidelně koncertují na jazzových festivalech v zahraničí. Elenino sólové album You Go To My Head, které vyšlo přímo v USA, se čtyři týdny drželo v Top 50 amerických jazzových rádii.

Elena Sonenshine opakovaně vystoupila (naposled 2009) v rámci koncertní série Jazz na Hradě, která je pořádána pod záštitou prezidenta republiky. V roce 2005 objela Českou republiku jako velvyslanec Philips International Jazz Festivalu, o rok později koncertovala v rámci festivalu Pražské jaro, v letech 2007-2009 působila vždy část roku v USA, kde koncertovala mimo jiné s triem pianisty Jamese Dowera. Elena se věnuje též pedagogické činnosti – učí jak soukromě, tak např. na Mezinárodni jazzové dílně v Praze. Elena Sonenshine zpívá v sezóně 2010/2011 také v představení Emotion Collection, jež uvádí divadlo Kolowrat, scéna ND Praha.


Vstupné : 200 kč

rezervace :
720 039 675
pjetka@pjetka.cz
www.pjetka.cz

Místo konání akce: Pjetka music club & restaurant, Havličkovo nábřeží 687/21, Ostrava
Datum začátku akce: 21. Září 2017 19:00
Datum ukončení akce: 21. Září 2017 22:00
Pravděpodobné souřadnice: 49.8352N 18.2963E

Případné změny si prověřte na webu akce Elena Sonenshine / jazz

Jméno organizátora: Pjetka music club & restaurant
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
G4 Jelen & JFO II
Multifunkční aula Gong|DOV, Ostrava
METALLICA & SYMPHONY TRIBUTE SCREAM INC.
Multifunkční aula GONG, Ostrava
C4 Oslavuji
Kino Vesmír, Ostrava
G4 Jelen & JFO
Multifunkční aula Gong|DOV, Ostrava
R3 Jan Lisiecki
Kino Vesmír, Ostrava
HABERA&TEAM – TOUR 100
Ostravar Aréna, Ostrava