Férová banánová snídaně

Akce Praha

Férová banánová snídaně
Vaření, Gastronomie
Karlínské náměstí, Praha
Další akce ve městě Praha

Férová banánová snídaně

Férová snídaně aneb piknikuj za banány!

Druhá květnová sobota je již tradičně dnem oslav Světového dne pro fair trade. A to my rádi. Máme taky rádi, když se v parku sejdou lidé, udělají si společný piknik z vlastních zásob a dají tak najevo, že jim záleží na tom, za jakých podmínek se produkuje a obchoduje zboží, které běžně nakupujeme.
Tak upečte třeba banánovou bábovku z férových banánů a vajec od šťastných slepiček, udělejte domácí pomazánku, navařte do termosky oblíbenou kávu a doražte za námi na Karlínské náměstí.
Můžete se těšit na pohodu, piknikování, aktivity pro děti, banánové kostýmy a fajn dopoledne. Čím více kamarádů, sousedů a vašich milých pozvete, tím příjemnější a zábavnější snídaně bude!

Pokud byste nestíhali navařit a napéct, můžete to vzít přes farmářský trh u kostela sv. Cyrila a Metoděje.
V případě, že by nám počasí nepřálo, se piknik přesouvá do Domu dětí a mládeže Spektrum (hned za kostelem, Karlínské nám. 316/7).

A proč přichází letos Férová snídaně s výzvou "piknikuj za banány"? Protože se v českých obchodech téměř nedají sehnat banány, u kterých by měl člověk záruku etického původu - tedy ty fairtradové.

Akci pořádá Ekumenická Akademie ve spolupráci s MČ Praha 8.

Férová snídaně se koná letos už pošesté. Loni se jí ve 161 městech zúčastnilo více než 6 500 piknikujících. Jde tedy o největší hromadný piknik v ČR :) Svou účast můžete brát nejen jako příjemnou akci, kde se potkáte s rodinou, kamarády a sousedy, ale taky jako příležitost vyslat do světa signál: je pro mě důležité, jak se žije těm, kteří pro mě pěstují a vyrábí zboží. Jde o oslavu spravedlivého obchodu v tom nejširším smyslu, záleží na vás, jestli je vám sympatičtější bio, farmářské, lokální, direct trade nebo fairtradové - prostě přijďte!

Místo konání akce: Karlínské náměstí, Karlínské náměstí, Praha
Datum začátku akce: 13. Května 2017 10:00
Datum ukončení akce: 13. Května 2017 12:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.0928N 14.4469E

Případné změny si prověřte na webu akce Férová banánová snídaně

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
STREET FOOD FESTIVAL Evropa v Úvalech
Náměstí Arnošta Z Pardubic, Úvaly
Family festival
Letní kino Ústí nad Labem, Ústí nad Labem
Chillibraní 2024
Líšeňská 46, Bzzzukot, Brno