Festival čajových nadšenců 1.ročník

Akce Kadaň

Festival čajových nadšenců 1.ročník
Festivaly
Další akce ve městě Kadaň

Festival čajových nadšenců 1.ročník

Festival čajových nadšenců
U příležitosti desátého výročí založení čajovny Kašmír si Vás, za plné podpory města Kadaně, dovolujeme pozvat na první ročník festivalu čajových nadšenců. Inspirací jsou pro nás čajové festivaly v zemích jako je Korea nebo Taiwan, kde se popíjení čaje pod širým nebem těší velké oblibě. Je to právě pocit sounáležitosti , klidu a sdílení, který nám čaj poskytuje můžeme-li se o něj rozdělit. Čaj nám dává klid a pomáhá odpočinout si od rámusu tohoto světa. Přijďte i Vy, na chvíli se zastavit a pít s potěšením dobře zalitý čaj.
Festival čajových nadšenců je jednodenní akce určená milovníkům čaje, nadšeným amatérům i profesionálům jakož i široké veřejnosti. Dnem konání je sobota 22.7. (od 10:00 do 18:00), místem pak Studentské náměstí v Kadani. Součástí akce bude bohatý kulturní program viz plakát, stánek s občerstvením s nevšedními dobrotami - Cukr, káva, limonáda, výstava historického čajového nádobí v čajovně Kašmír a fotografie s informacemi o čaji na výstavní ploše studentského náměstí.
V rámci festivalu proběhne i soutěž čajových amaterů – nadšenců, ti budou tvořit hlavní gro festivalu. Účastník si přinese své čajové nádobí, čajové moře či tác a termosky a bude v poklidu připravovat čaj pro sebe a hosty. K dispozici bude horká voda ve várnicích. Čaj dostane v čajovně Kašmír nebo si po dohodě s organizátory, může vzít i čaj vlastní (jde o to udržet jistý standard kvality). Zastoupeny by tak měli být tradiční čajové země a kultury. Profesionálové mohou čaj nabízet, prezentovat, připravovat i prodávat, nemohou se však zúčastnit soutěže. Návštěvníci festivalu mohou libovolně ochutnávat a popíjet čaj a to zcela zdarma. Mohou také hlasovat pro jednoho z účastníků, dle toho jaký čaj jim chutnal nejvíce. Výhrou bude samozřejmě kvalitní čaj.
Cílem je ukázat že příprava čaje není nic složitého ani mystického, či něco nutně spojené s ezoterikou. Příprava čaje by měla být co nejjednoduší a zároveň by měla mít jistou estetickou úroveň. Jde o to povzbudit lidi aby se dověděli jak dobré a příjemné je pití kvalitního čaje.
Čajovna Kašmír – hlavní organizátor festivalu.

Místo konání akce: Kadaň, Ústí nad Labem Region, Kadaň
Datum začátku akce: 22. Července 2017 10:00
Datum ukončení akce: 22. Července 2017 18:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.3833N 13.2667E

Případné změny si prověřte na webu akce Festival čajových nadšenců 1.ročník

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
FOOD festival 2024
Mírové Náměstí, Kadaň
FOOD festival 2024
Mírové Náměstí, Kadaň
Hudební festival Labefest 2024
Smetanovo nábřeží, Děčín
Family festival
Letní kino Ústí nad Labem, Ústí nad Labem