Festival íránských filmů v Brně 2017

Akce Brno

Festival íránských filmů v Brně 2017
Divadlo, kino, Festivaly
Univerzitní kino Scala, Brno
Další akce ve městě Brno

Festival íránských filmů v Brně / Festival of Iranian Films Brno

http://iranci.cz

Brněnské kino Scala bude 17. a 18. ledna hostit ozvěny 6. ročníku Festivalu íránských filmů. Na programu jsou čtyři pozoruhodné snímky. Provokující, napínavý a prozíravý naturalistický snímek Klient, který si v roce 2016 odnesl z filmového festivalu v Cannes cenu za nejlepší scénář a za nejlepší mužský herecký výkon. Režíroval ho nejuznávanější žijící íránský režisér Asghar Farhádí. Následovat bude Nahíd - dojímavý a poutavý příběh rozvedené ženy, která se ze všech sil snaží postavit na vlastní nohy a otočit list.
Středeční program zahájí film Já Soheila Beiraghie, který sleduje nezvyklý život mnohotvářné učitelky hudby zapletené do řady nepravostí. Závislost na zlu, které páchá, ji stahuje do spirály schizofrenických setkání a událostí, až se pomalu a neodvratně dopracuje na samotný okraj propasti. Posledním filmem na programu bude Příchod draka od Maniho Haghighi, který je pozoruhodnou snůškou filmu noir, fiktivního dokumentu a naprostého výmyslu.

--------------------------------------------------------

Echoes of 6th Iranian Film Festival will take place between 17th – 15th January 2017 in cinema Scala in Brno. The program features four notable films. A galvanizing, suspenseful and clear-eyed naturalistic piece The Salesman which received the best screenplay and the best actor award in Cannes IFF 2016. The director Asghar Farhadi is the most acclaimed living director of the Iranian cinema. Following film Nahid is a poignant and absorbing story of a divorced woman who tries hard to stand on her feet and turn over a new leaf.
Wednesday program will start with film I by Soheil Beiraghi which follows the unorthodox life of a multi-layered music teacher whose hands are long dirty in many wrongdoings. Addicted to the evil she conducts, she spirals down what seems to be a schizophrenic series of encounters and events that slowly lead her to an inescapable edge. The last film of Echoes in Brno will be bewildering melange of noir, mockumentary and outright fantasy, A Dragon Arrives! by Mani Haghighi.

Místo konání akce: Univerzitní kino Scala, Moravské náměstí 3, Brno
Datum začátku akce: 17. Ledna 2017 18:00
Datum ukončení akce: 18. Ledna 2017 23:00
Pravděpodobné souřadnice: 49.1974N 16.6081E

Případné změny si prověřte na webu akce Festival íránských filmů v Brně / Festival of Iranian Films Brno

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Chillibraní 2024
Líšeňská 46, Bzzzukot, Brno
Chillibraní 2024
Líšeňská 46, Bzzzukot, Brno