Festival Nadosah 2017

Akce Mladá Boleslav

Festival Nadosah 2017
Divadlo, kino, Festivaly
Web organizátora:
www.nakarmeli.cz
Další akce ve městě Mladá Boleslav

Festival Nadosah

Festival netradičních divadelních forem na netradičních místech pod názvem NADOSAH připravilo Městské divadlo Mladá Boleslav. Celovíkendová akce ve dnech 15. až 17. září má za cíl vytáhnout lidi za uměním do ulic a znovuobjevovat nejen uliční formy umění, ale i pěkná a někdy polozapomenutá místa v Mladé Boleslavi. Celý festival je vzpomínkou na osobnost Borise Hybnera, jeho patronkou a spoluorganizátorkou je herečka Vanda Hybnerová.

Neobvyklé divadelní formy a žánry budou moci obyvatelé a návštěvníci Mladé Boleslavi od pátku do neděle sledovat nejen přímo v městském divadle, ale i v kostele sv. Bonaventury na Karmeli (Vzdělávací centrum Na Karmeli), na hradním nádvoří, na Staroměstském náměstí v parkovacím domě i před ním a na řadě dalších míst historické části města. Kromě neverbálního divadla se divákům představí i performeři na šálách či na chůdách, loutkové divadlo různých forem, pouliční kejklíři a novocirkusová čísla – zkrátka vše, čím žije současná umělecká scéna. Zároveň bude mít divák příležitost nechat se vtáhnout do děje a vyzkoušet si vše na vlastní kůži, bude pro něj přichystána řada workshopů a dílem pro malé i velké.

Třídenní program myslí na dospělého i dětského diváka, představí se zde například Bratři v tri(c)ku s titulem Plovárna, Anna Polívková a Iby Pop se svým divadelně pitoreskním koncertem Aniby neřekla, Cirkus TeTy s představením Husí krky a v neposlední řadě i Vanda Hybnerová, která přiveze představení Angely. Ze zahraničních hostů se představí portugalští umělci pod vedením Miguela Freire, kteří přímo pro festival vytvářejí představení Seculo XXII – vizi budoucnosti, inspirovanou Čapkovým R.U.R. Zároveň nabídnou divákům i unikátní možnost třídenního workshopu, který je naučí základy pantomimy. Samozřejmě je pamatováno i na dětského diváka, pohádky zahraje divadlo Toy machine, Kočovné divadlo Rózy Blechové, Illegumova divadelní společnost a mnoho dalších.

Místo konání akce: Vzdělávací centrum Na Karmeli, Na Karmeli 1457, Mladá Boleslav
Datum začátku akce: 15. Září 2017 00:00
Datum ukončení akce: 17. Září 2017 00:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.4144N 14.9033E

Případné změny si prověřte na webu akce Festival Nadosah

Jméno organizátora: Vzdělávací centrum Na Karmeli
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Kluboofka Fest
Na Koupáku, Vlašim
Jinecké slavnosti
areál Huti Barbora, Jince
VÍTÁNÍ JARA 2024
Club Kino, Černošice