Festival vědy

Akce Praha

Festival vědy
Jiné akce
Vítězné náměstí, Praha
Další akce ve městě Praha

Festival vědy

Předchozí ročníky Vědeckého jarmarku na Vítězném náměstí nahradí v letošním roce Festival vědy - originální akce pro celou rodinu, která hravou formou přiblíží vědu.

Návštěvníci si budou moci některé pokusy sami vyzkoušet nebo si ověřit své dovednosti a znalosti v soutěžních kvízech.

Účastníci akce:

  • ČVUT v Praze - Že je technika nudná a že se hodí jenom pro kluky?
    Tyto a další mýty o studiu techniky se bude snažit vyvrátit a o vaši přízeň ucházet, jedna z nejstarších a největších technických univerzit v Evropě, kterou je České vysoké učení technické v Praze.
  • DDM hl. m. Prahy Stanice techniků
    Stanice techniků je jedno ze sedmi středisek Domu dětí a mládeže hl. m. Prahy. Jedná se o jedinečné místo, které má nepostradatelný význam pro volný čas dětí a mládeže. Svým technickým zázemím a uměleckým potenciálem dalece přesahuje hranice Prahy.  Vedle mnohaleté tradice modelářských oborů se v posledních letech rozvíjí i další technické a vědecké oblasti formou moderních vzdělávacích metod. Technická sféra je na Stanici v symbióze se sférou uměleckou.
  • Univerzita Karlova v Praze - Fakulty nejstarší české univerzity
  • Česká zemědělská univerzita v Praze - Fakulta lesnická a dřevařská
    Lesní pedagogika - informace o lese a lesnictví zábavnou formou. Ukázka bezpilotních vrtulníků.  
  • AV MEDIA, a.s. – PASCO
    Přírodovědné experimenty pomocí PASCO. Můžete nejen nahlédnout za oponu - do světa profesionálních badatelů, ale podle hesla „věda není žádná věda“ se sami stanete součástí objevitelského procesu.
  • Časopis ABC, Czech News Center - Časopis ABC
    Tradiční vědeckotechnický časopis ABC, který v příštím roce oslaví už 60. výročí svého založení, je určen především dětem druhého stupně základních škol. Na stánku na Festivalu vědy nabídne setkání s redaktory, diskuzi o současném i historické ABC a rozdávání remitendních výtisků.
  • Vyšší odborná škola zdravotnická a Střední zdravotnická škola - Jak bojovat s viry?
    Čas od času nás umí viry pěkně potrápit. Nachlazení, chřipky, opary ani bradavice si nevybírají. Snad každý z nás má v zásobě zaručený recept, jak s nimi zatočit. I my jich pro vás pár máme a rádi se s vámi o ně podělíme. Některé z nich vypadají dost neuvěřitelně a spíš pro zasmání, ale věda už jim přišla na kloub a zdá se, že naše babičky a dědečci přeci jen věděli, co dělají. Kdo nedá na babské rady, přijde si taky na své, protože i farmaceutický průmysl zbrojí proti virům, co mu síly stačí.
  • Úřad průmyslového vlastnictví ČR - Český patentový a známkový úřad
    Úřad průmyslového vlastnictví je český patentový a známkový úřad. Na stánku zjistíte, co je to duševní vlastnictví a co do něj patří. Dovíte se, jak je to s patenty a s ochrannými známkami. A co musí Váš nápad splňovat, abyste se mohli chlubit, že jste vlastníkem patentu? A dá se chránit i to, že výrobek má zajímavý tvar?
  • Akademie věd České republiky - prezentace jednotlivých ústavů Akademie věd ČR
    Jaderná fyzika není pouze o neviditelném záření a částicích. Skrývá se za ní i velké množství technicky náročných a unikátních řešení. Jedním ze základních nástrojů, bez kterých by se moderní jaderná fyzika neobešla je vývěva a s ní související vakuum. V našem stánku uvidíte, že vakuum není pouze užitečné ale i zajímavé a zábavné.

www.festival-vedy.cz

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce