Filmečky - promítání 5 krátkých dokumentů

Akce Praha

Filmečky - promítání 5 krátkých dokumentů
Divadlo, kino
BIO | OKO, Praha
Další akce ve městě Praha

Filmečky - promítání 5 krátkých dokumentů

F i l m e č k y
(for english, please read below)

Když se na ně budete dívat, vyrostou. Každý velký film byl na začátku malý. Generace filmařů rostou za zavřenými dveřmi školy, ale bez diváků by jejich filmy byly pouze digitálním plevelem. Dívání posiluje !

Filmečky - komponovaný večer pěti krátkých dokumentů od studentů FAMU. Co letošní sklizeň nabízí?

I♥
(Lenka Benešová)
13 min.

Hledám pod postelí, za skříní, ve sklepě a pořád nenalézám. Hledám za rohem, hledám v květináči, ale ani tam není. Krátký film o skutečnosti mé samoty a mojí urgentní potřebě tento stav změnit. Pomáhám si zaručenými způsoby pro “singles, kteří chtějí jít tomu štěstíčku trochu naproti”. Nevzdávám se. Záleží mi na tom.

Spoko je nej
(Jakub Jelínek)
15 min.

“no a když člověk neví co má dělat, tak prostě nedělá nic…. žejo”

Krátký dokumentární film zobrazující generaci tzv. mileniálů, kteří marně (ne)hledají smysl svého života. Možností, co si se životem počít je však tolik, že jednodušší, než si něco vybrat, je nedělat nic.

Republika Jágr
(Ondřej Šálek)
14 min

K Jaromíru Jágrovi se vztahujeme v osobních prohrách a společně s ním slavíme i naše národní výhry. Republika Jágr je tak anketní esejí, která se vlamuje do každodenních banalit lidské společnosti s jednoduchou otázkou: Co o nás vypovídá, že jsme si za svého Boha vybrali Jaromíra Jágra?

Do zbraně
(Barbora Chalupová)
39 min.

„Víš, já se spíš snažím zjistit, proč jí mít a proč nemít? Jako tu bouchačku... Legální, nelegální... Ale možná se prostě tímhle vykradeným politickým manifestem jenom nějak kryju, nebo si dělám alibi.“

Není pevná hranice
(Nikola Krutilová)
6 min.

"Pane Koblovský, vy jste se nám tak pěkně probudil, to jsme tady ještě nezažili..."

Doktoři tvrdí, že smrt je definována zánikem mozkové činnosti nebo koncem pulsování srdce, ale ono to bude nejspíš jinak. Portrét kameramana Petra Koblovského, který se probudil a hranice mezi vědomím a bezvědomím se mu vytratila.
_________________________________________________

Little Films

As you watch, they grow. Every big film started off small. The new filmmaker generation is growing behind the closet doors of their academic institutions, but without public viewers their films are merely digital junk.
Watching strenghtens us.

Little Films - An evening of five short documentaries from FAMU students. Come and see what this year's harvest has to offer.


I♥
(Lenka Benešová)
13 min.

I'm searching under the bed, behind the wardrobe, in the cellar and I'm still not finding it. I'm searching behind the corner, I'm searching in the pot, but it is not even there. A short movie about the fact of my loneliness and my urgent need to change this state of being. I help myself with guaranteed ways for "singles, who want to help the good luck". I'm not giving up. I care.

Comfort Able
(Jakub Jelínek)
15 min.

“so when a man has no idea what to do, he simply does nothing..right?”

A short documentary movie, that is trying to portrait a generation of millennials, which are trying (not) to find a meaning of their lifes. There are so many opportunities of what to do, that better than choose, they rather stay with doing nothing.

Jágr republic
(Ondřej Šálek)
14 min.

He is an icon of the Czech society, a symbol which supports us during our personal defeats, with whom we can celebrate our common victories. Jágr Republic is a mixture of a documentary survey and an essay that confronts the everyday banalities of society with a simple question: what does it say about us that Jaromír Jágr is our god?


Arms Ready
(Barbora Chalupová)
39 min.

“You see, it’s more about finding out why to have one or not have one. A gun, I mean. Legal… Illegal… But maybe I am just protecting myself with this pilfered political manifesto, or creating an alibi for myself.“

There is no edge
(Nikola Krutilová)
5 min.

"Mr. Koblovský, you woke up so nicely. We have never seen such thing before."

Doctors claims death is defined as the cessation of the brain function or the heartbeat, but it seems it doesn't happen this way. A portrait of a cinematographer Petr Koblovský, who have woke up and borders between consciousness and unconsciousness has disappeared.

Místo konání akce: BIO | OKO, Františka Křížka 15, Praha
Vstupenky: http://www.biooko.net/cz/film/8709/Little-Films/
Datum začátku akce: 15. Února 2017 20:30
Datum ukončení akce: 15. Února 2017 23:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.0999N 14.4304E

Případné změny si prověřte na webu akce Filmečky - promítání 5 krátkých dokumentů

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Děti ráje
Letní Kino, Chomutov