Filmový klub: Po strništi bos

Akce Liberec

Filmový klub: Po strništi bos
Kino
Další akce ve městě Liberec

Filmový klub: Po strništi bos

Filmový klub: PO STRNIŠTI BOS
ČR | 2017 | 112 minut | Poetická komedie

Jan Svěrák měl při tvorbě filmu v úmyslu uvést do distribuce zároveň barevnou i černobílou verzi, které by se lišily nejen střihem, ale také mixem zvuku. Byl přesvědčen, že každá z verzí má své přednosti – plná barevná je veselejší a příjemná na sledování, černobílá je zase estetičtější, dobově autentičtější a divák, nerozptylován barvou věnuje více pozornosti hercům.

Každá verze měla vlastní střižnu a vlastního střihače. Režisér si představoval, že by mohly vzniknout dva poměrně odlišné filmy. Nedokázal se však ubránit a když se něco podařilo v jedné verzi, přenesl to i do verze druhé a naopak. Na konci mu tak vznikly dva velmi podobné filmy, které se lišily hlavně barevností a délkou.

Do distribuce byl film při premiéře uveden pouze v barvě, ale Jan Svěrák černobílou verzi přesto dokončil a vy máte možnost vidět film, který znáte, tak, jak ho neznáte.

Hrají: Ondřej Vetchý, Tereza Voříšková, Alois Grec, Jan Tříska, Viera Pavlíková, Oldřich Kaiser, Zuzana Stivínová, Hynek Čermák, Petra Špalková, Zdeněk Svěrák

Režie: Jan Svěrák, námět: Zdeněk Svěrák, scénář: Zdeněk Svěrák, Jan Svěrák, kamera: Vladimír Smutný, hudba: Michal Novinski

Vstupné: 70 Kč

Místo konání akce: Kulturní centrum Vratislavice 101010, Nad Školou 1675, Liberec
Vstupenky: http://objednavka.evstupenka.cz/liberec/standard/hall/index/28681
Datum začátku akce: 7. Února 2018 19:30
Datum ukončení akce: 7. Února 2018 21:30
Pravděpodobné souřadnice: 50.7437N 15.0926E

Případné změny si prověřte na webu akce Filmový klub: Po strništi bos

Jméno organizátora: Kulturní centrum Vratislavice 101010
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Žádná akce.