Forenzní entomologie

Akce Hradec Králové

Forenzní entomologie
Přednášky a kurzy
Další akce ve městě Hradec Králové

Forenzní entomologie

Baví Tě kriminalistika? Tvůj nejlepší kámoš je Horatio Caine? Tak přesně pro Tebe je určena tahle událost!
Studentská unie UHK ve spolupráci s Přírodovědeckou fakultou UHK ti přináší přednášku na téma Forenzní entomologie! Pro méně znalé…

Forenzní entomologie se v kriminalistice využívá ke stanovení doby úmrtí u lidí, kteří zemřeli násilnou smrtí, nebo beze svědků a jejichž tělo bylo nalezeno až po delší době. Poznatky o životě hmyzu a ostatních bezobratlých pak mohou pomoci i při vyšetřování případů zanedbání péče o svěřenou nebo nemohoucí osobu či při dokazování porušení pravidel při výrobě, skladování a přepravě potravin.

Ideální by bylo se sejít přímo na pitevně, ale to bohužel není možné, takže jsme pro tentokrát zvolili Aulu (S1) Přirodovědecké fakulty UHK, a to 22.11.2017 od 14.55, kde tato přednáška proběhne v rámci Biologického semináře oddělení zoologie Katedry biologie PřF UHK.

Jsme rádi že naše pozvání přijala a celou přednáškou nás provede Ing. Hana Šuláková, Ph.D., která vystudovala Mendelovu zemědělskou a lesnickou univerzitu v Brně a od roku 2002 působí v Kriminalistickém ústavu Praha Policie ČR. Je také členkou České zoologické společnosti a Evropské společnosti pro forenzní entomologii. Věnuje se kriminalistické humánní biologii a speciální biologii-zoologii. V tomto oboru se zabývá především bionomií dvoukřídlých, s jejichž pomocí lze datovat stáří mrtvých těl. V současnosti spolupracuje také s entomology z Katedry biologie PřF UHK a podílí se zde i na vedení bakalářských prací.

Forenzní entomologii vidíte denně v kriminálních seriálech – přijďte si poslechnout, jak tato práce ve skutečnosti probíhá!


Přednášku pořádá Přírodovědecká fakulta UHK a Studentská unie UHK.

Místo konání akce: Přírodovědecká fakulta, Univerzita Hradec Králové, Hradecká 1285, Hradec Králové
Datum začátku akce: 22. Listopadu 2017 14:55
Datum ukončení akce: 22. Listopadu 2017 16:30
Pravděpodobné souřadnice: 50.2037N 15.8306E

Případné změny si prověřte na webu akce Forenzní entomologie

Jméno organizátora: Přírodovědecká fakulta, Univerzita Hradec Králové
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce