Future Gate Sci-fi Film Festival 2018 /Ostrava/

Akce Ostrava

Future Gate Sci-fi Film Festival 2018 /Ostrava/
Festivaly, Kino
Web organizátora:
www.futuregate.cz
Další akce ve městě Ostrava

Future Gate Sci-fi Film Festival 2018 /Ostrava/

Již podruhé do Ostravy zavítá festival science fiction filmů Future Gate. Pedstavíme časem prověřené klasiky i filmové novinky. Letošním tématem jsou ženy ve sci-fi. To už dávno přestalo být doménou mužů. O své místo se již dlouho hlásí hrdinky jako je Ellen Ripley, Sarah Connor nebo princezna Leia. Ty nepotřebují ochranu silných mužů. Dokáží se dobře postarat jak samy o sebe, tak o celou galaxii. Ženy se stále více prosazují také ve světě vědy. Letošním ročníkem chceme vzdát hold jak fiktivním, tak skutečným ženám vědy a fantastiky.

O FILMECH
Mezi novinky letošního ročníku patří film Jak balit holky na mejdanech podle povídky Neila Gaimana, kterého dobře známe díky comicsu Sandman nebo knihy a seriálu Američtí bohové. Druhou novinkou bude ruský hrdinský epos podle skutečné události – opravě orbitální stanice Saljut-7, která nezadržitelně padá do atmosféry. Poslední novinkou je polský film o cestování časem Muž s magickou krabičkou, který nás zavede jak do Varšavy roku 2030, tak do stalinistických 50. let.

Klasiky jsme letos vybírali opravdu pečlivě. Terminátor 2 jistě není třeba představovat. Ve snímku po boku kulturistky a prepperky s Kasandřiným syndromem Sarah Connor stane v roli klaďase T-800 – padouch z prvního dílu. Společně budou chránit drzého puberťáka, který má jednou zachránit svět před nadvládou robotů. V klasice s velkým K – Vynález zkázy – se můžete pokochat oldschoolovými triky z doby, kdy počítače uměly maximálně vytopit velkou místnost. Přijďte se podívat na to, jak v roce 1958 Karel Zeman přivedl k životu ty nejdivočejší vize Julese Verna jen s pomocí loutek, střihu a perspektivních triků.

Jako každý rok vás čekají také krátké sci-fi filmy iShorts. Milovníky Stephena Kinga jistě zaujme první česká adaptace jeho povídky – film Jsem brána.

Kromě Ostravy probíhá FUTURE GATE i v Praze, Brně, Plzni a Šumperku. Na našich stránkách najdete vše, co jste o FG chtěli vědět, ale báli jste se zeptat: www.futuregate.cz

Pro veškeré novinky a dění ze zákulisí sledujte událost.

Místo konání akce: Minikino kavárna, Kostelní 3, Ostrava
Vstupenky: https://futuregate.cz/program/#ostrava
Datum začátku akce: 2. Března 2018 18:00
Datum ukončení akce: 3. Března 2018 23:00
Pravděpodobné souřadnice: 49.8416N 18.2944E

Případné změny si prověřte na webu akce Future Gate Sci-fi Film Festival 2018 /Ostrava/

Jméno organizátora: FUTURE GATE FESTIVAL
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Top festival 2024
Dolní oblast Vítkovice, Ostrava
Country Fontána Ostrava 2024
Slezskoostravský hrad, Ostrava
Top festival 2024
Dolní oblast Vítkovice, Ostrava
FESTIVAL SLUNOVRAT 2024
náměstí Osvoboditelů, Opava
Country Fontána Ostrava 2024
Slezskoostravský hrad, Ostrava
Kamenité Čas Rock Fest 2024
Areál Kamenité, Vyšní Lhoty