Galerie Kostka: Otevřená výzva / Open Call

Akce Praha

Galerie Kostka: Otevřená výzva / Open Call
Výstavy
Web organizátora:
www.meetfactory.cz
Další akce ve městě Praha

Galerie Kostka: Otevřená výzva / Open Call

// For English scroll down

MeetFactory o.p.s. vyhlašuje mezinárodní výzvu k přihlašování projektů na doplnění výstavního programu pro rok 2018 v Galerii Kostka.

Výzva je určená českým i zahraničním autorům a autorkám z oblastí výtvarného umění, architektury, designu, scénografie a příbuzných oborů.

Pro Galerii Kostku je charakteristická její negalerijní typologie a proměnlivé podmínky, které jsou ovlivněné mimo jiné změnami počasí. Prostor galerie, bývalé továrny na technické sklo, není v zimě vytápěn, v létě klimatizován, ani není izolován proti vlhkosti.

Výzva je z toho důvodu směřována (nikoliv výhradně) k autorům a autorkám projektů, které tematicky, formálně či technicky využijí specifické podmínky prostoru a kterým se podaří začlenit proměnlivost prostředí a náhodu do tvůrčího procesu.

Autoři a autorky mohou zasílat projekty v rámci zimní a letní výzvy pro následující období:

Zimní výzva: leden–březen 2018
Letní výzva: červen–srpen 2018

Více informací naleznete na http://www.meetfactory.cz/cs/program/detail/galerie-kostka-vyzva-na-vystavni-projekty-pro-rok-2018

Žádosti je možné podávat elektronicky do 31. 8. 2017 na e-mail: opencall@meetfactory.cz.

//

MeetFactory announces an open call for the submission of projects to complement the Kostka Gallery 2018 exhibition program.

The call is addressed to Czech as well as foreign authors active in the fine arts, architecture, design, stage design and related disciplines.

Kostka Gallery is characterized by its non-gallery typology and variable conditions influenced among other things also by weather change conditions. The Gallery premises, converted from what used to be the boiler room of a technical glass manufacturing works, are shaped as a Cube (Cube = Kostka in Czech). The space is neither heated in wintertime nor air conditioned in summertime, and is not insulated against humidity.

This is why the Call is addressed (although not exclusively) to authors of projects who can, thematically or technically, make a good use of the specific conditions offered by the Gallery premises and who succeed to incorporate the variability and coincidences of the Gallery’s environment in the creative process.

The authors are invited to send in their projects for the Winter and Summer Calls to be exhibited in the following periods:

Winter Call: January–March 2018
Summer Call: June–August 2018

More info:
http://www.meetfactory.cz/en/program/detail/galerie-kostka-vyzva-na-vystavni-projekty-pro-rok-2018

Submit your application electronically by August 31, 2017, to the e-mail address: opencall@meetfactory.cz.

Místo konání akce: MeetFactory, Ke Sklárně 15, Praha
Datum začátku akce: 31. Srpna 2017 07:00
Datum ukončení akce: 31. Srpna 2017 23:59
Pravděpodobné souřadnice: 50.0533N 14.4082E

Případné změny si prověřte na webu akce Galerie Kostka: Otevřená výzva / Open Call

Jméno organizátora: MeetFactory
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce