Glenn Hughes & Living Colour

Akce Praha

Glenn Hughes & Living Colour
Koncerty
MeetFactory, Praha
Další akce ve městě Praha

Glenn Hughes & Living Colour

Dvě legendy světového rocku se pro letošní rok daly dohromady a vyrážejí na světové turné. Jediná česká zastávka čeká na fanoušky v druhé půli listopadu v pražském klubu Meet Factory. Dvojkoncert zpěváka a baskytaristy slavných Deep Purple Hughese s funky metalovou formací Living Colour slibuje nezapomenutelný zážitek.
Hughes, který letos v dubnu vstoupil s Deep Purple do rockové síně slávy, má za sebou pozoruhodnou kariéru, která startovala v 70. letech a je nejvíce svázána právě s těmito průkopníky hardrockového žánru. Hughes se před desítkami let proslavil také účinkováním ve skuině Trapeze, dodnes je však jedním z nejaktivnějších hudebníků své generace. Na albech i pódiích spolupracuje mimo jiné s takovými jmény jako jsou Chad Smith, John Frusciante ( Red Hot Chili Peppers ), Dave Navarro či Jerry Cantrell ( Alice In Chains ), Doug Aldrich (Whitesnake) či Tony Iommi (Black Sabbath).
Living Colour je první černošská parta, která se prosadila v nejtvrdší muzice. Počátky jejich dráhy sahají do 80. let, kdy se svým funky metalem patřili k průkopníkům crossoveru, na něž navazovala další generace v letech devadesátých. Úvodní hit Cult of Personality z jejich debutového alba Vivid získal Grammy za nejlepší rockový výkon, celá nahrávka pak dosáhla dvoumilionových prodejů. K vrcholům jejich kariéry patří koncertní turné, kdy dělali před vyprodanými stadiony support slavným Rolling Stones.
Living Colour mají Českou republiku v oblibě, naposledy je mohli vidět fanoušci v roce 2013 v Lucerna Music Baru. Členové kapely sem zajíždějí i se svými sólovými projekty jako jsou Jungle Funk, Head Fake, Aza či Masque.
Předprodej v sítích Ticketportal a Ticketstream startuje v pátek 15.4.2016

Místo konání akce: MeetFactory, Ke Sklárně 15, Praha
Vstupenky: https://www.ticketportal.cz/performance.aspx?idp=1308751&idpartner=179
Datum začátku akce: 23. Listopadu 2016 19:30
Datum ukončení akce: 23. Listopadu 2016 23:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.0533N 14.4083E

Případné změny si prověřte na webu akce Glenn Hughes & Living Colour

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce