GWIN Ashton - koncert

Akce Klatovy

GWIN Ashton - koncert
Koncerty
Další akce ve městě Klatovy

GWIN Ashton - koncert

Již od útlého věku se britský rodák Gwyn Ashton, který se následně přestěhoval do Austrálie, věnoval hudbě. V devadesátých letech se pustil za hranice kontinentu. Často předskakuje známým hudebníkům, v minulosti koncertoval před B. B. Kingem, Buddy Guyem či Johnny Winterem.

Právě poslední jmenovaný o Ashtonovi řekl, že je „opravdovým bluesovým hráčem.“ Během své hudební kariéry stihl natočit zatím šest studiových alb. Poslední jeho počin z roku 2012 se jmenuje Radiogram. Spolupracoval také s mnoha muzikanty na různých deskách jako host.

Gwyn Ashton odehrává koncerty buď v komorní atmosféře při sólovém vystoupení, nebo s více nadupaným zvukem tříčlenné kapely za zády pojmenované jednoduše Gwyn Ashton Trio. Taktéž hraje v duu se slovenským bubeníkem Tomášem Bobkem Bobrovniczkým. Ve všech formacích se Ashton ujímá různých kytar a zpěvu. V roce 2001 byl vyhlášen třetím nejlepším kytaristou světa.

Jeho styl propojuje vlivy bluesové hudby spolu s rockem, ale nacházíme v jeho tvorbě nejrůznější odkazy. Vyhrává si s elektrifikovaným zvukem i s akustickým a nechává se inspirovat mnoha směry. Přesto jeho styl vyznívá autenticky, našel si vlastní identitu a tímto přináší právě bluesovou hudbu v nové podobě do 21. století.

Místo konání akce: Café Jednorožec, náměstí Míru 149/I, Klatovy
Datum začátku akce: 7. Listopadu 2017 20:00
Datum ukončení akce: 7. Listopadu 2017 23:00
Pravděpodobné souřadnice: 49.3954N 13.2926E

Případné změny si prověřte na webu akce GWIN Ashton - koncert

Jméno organizátora: Café Jednorožec
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce