Helmet / USA

Akce Praha

Helmet / USA
Koncerty
Lucerna Music Bar, Praha
Další akce ve městě Praha

Helmet / USA + special guest: Local H / USA

Helmet / USA + support: Local H / USA
21.1.2017 - Lucerna Music Bar

Vstupenky od 7. 10. 11:00 za 440,- Kč (+ poplatky) na www.musicbar.cz, www.goout.cz a v předprodejích Ticketpro a Ticketportal. Na pokladně Lucerna Music Baru bez poplatku. Na místě v den koncertu za 550,- Kč.
------------------------------------------------------------------------------------------
Dlouho očekávané nové album amerických rockerů Helmet – první po šesti letech – představuje tvrdé riffy, bušící bicí a typický hlas frontmana Page Hamiltona. Album je energie ve své nejčistší podobě a návštěvníci Lucerna Music Baru to budou moc 21.ledna poznat na vlastní kůži.

Každá skladba z nového alba nazvaného Death To The World je kombinací různých tvrdých stylů - hard rocku, alternativy, metalu a punku.
Album produkoval Page Hamilton sám a míchal ho cenami ověnčený producent a zvukový inženýr Jay Baumgardner.

Držitelé zlaté desky a na cenu Grammy nominovaní Helmet vydali od svého založení v roce 1989 v New York City osm kritikou nadšeně přijatých alb. Míchali zeppelinovské riffy s vehementní post-hardcoreovou precizností, typickými těsnými akordy a offbeaty – Hamilton původně hrál jazz. Tahle kombinace byla vzácně vizionářská a ve své době velmi úspěšná.

Kapely jako Deftones, Rise Against, Pantera a Tool citovaly Helmet jako největší vliv, nejen pro jejich energii a přístup, ale také pro muzikálnost a inteligenci. Helmet jsou, mimo jiné, i dokonalé umělecké dílo.

Důkazem bude i novinka Dead To The World, která vychází 28.října 2016 na earMUSIC jako CD digipack a průhledný vynil. a samozřejmě i turné, se kterým 21.ledna dorazí i do pražského Lucerna Music Baru.

S Helmet jedou celé turné jako hosté Local H z Illionis, kteří se proslavili tím, že byli jednou z prvních kapel, která vystupovala jen ve dvou - frontman Scott Lucas hraje na kytaru i baskytaru a bubeník Ryan Harding obstarává všechny další zvuky.

Více info na:

www.helmetmusic.com
www.facebook.com/helmetmusic
www.localh.com
www.facebook.com/localh
www.musicbar.cz
www.facebook.com/lucernamusicbar
www.dsmacku.com
www.facebook.com/dsmackupromotion

Místo konání akce: Lucerna Music Bar, Vodičkova 36, Praha
Vstupenky: https://goout.net/cs/listky/helmet/vcs/
Datum začátku akce: 21. Ledna 2017 18:30
Datum ukončení akce: 21. Ledna 2017 21:30
Pravděpodobné souřadnice: 50.0813N 14.4254E

Případné změny si prověřte na webu akce Helmet / USA + special guest: Local H / USA

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce