Henri Achten: Architektura z pohledu digitálního objektivu

Akce Praha

Henri Achten: Architektura z pohledu digitálního objektivu
Přednášky a kurzy
Web organizátora:
fa.cvut.cz
Další akce ve městě Praha

Henri Achten: Architektura z pohledu digitálního objektivu

Jste srdečně zváni na profesorskou přednášku Henriho Achtena Architektura z pohledu digitálního objektivu / Výkresy, modelování znalostí, média, výzkum designem, pedagogika a interaktivní architektura.

Přednáška se koná ve středu 29. 11. 2017 v 15.00 hodin v místnosti č. 262, Fakulta architektury ČVUT, Thákurova 9, Praha 6 – Dejvice. Přednáška bude v anglickém jazyce.

Henri Achten absolvoval v roce 1992 na Eindhovenské technologické univerzitě (TU/e) v Holandsku. Byl prvním absolventem studia, který představil svou práci pomocí virtuální reality. V roce 1997 získal titul Ph.D. v oboru Technické vědy za výzkum kódování znalostí v architektonických výkresech. Pokračoval jako post–doc na TU/e a stal se členem nové skupiny Design Systems Group. Zde do roku 2010 působil jako odborný asistent v oblasti designové teorie a výpočetní techniky. V roce 2005 nastoupil na Fakultu architektury ČVUT jako odborný asistent, kde vede výzkumný program MOLABu. V roce 2007 získal titul docent. Henri Achten je vedoucím ateliéru Achten–Pavlíček, Achten–Nováková a vyučuje v doktorském programu a v programu Erasmus. V roce 2012 uspořádal v Praze spolu s Danou Matějovskou 30. mezinárodní konferenci eCAADe. Henri Achten byl v letech 2001–2009 víceprezidentem a předsedou European Association for education and research in Computer Aided Architectural Design in Europe. Díky své práci na výzkumu designu je známý i v zahraničí. Je autorem a spoluautorem 12 knih, 14 článků v časopisech a 87 konferenčních článků o tématech jako jsou architektonické kresby, virtuální realita, collaborative design a výzkum designu.

Místo konání akce: Fakulta architektury ČVUT v Praze, Thákurova 9, Praha
Datum začátku akce: 29. Listopadu 2017 15:00
Datum ukončení akce: 29. Listopadu 2017 16:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.1049N 14.3902E

Případné změny si prověřte na webu akce Henri Achten: Architektura z pohledu digitálního objektivu

Jméno organizátora: Fakulta architektury ČVUT v Praze
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Co jsem: tělo, mysl nebo duch?
Nová Akropolis, Varšavská 19, Praha 2, Praha
Co jsem: tělo, mysl nebo duch?
Nová Akropolis, Varšavská 19, Praha 2, Praha