HLAS kontra BAS

Akce Praha

HLAS kontra BAS
Koncerty
Web organizátora:
www.takavarna.cz
Další akce ve městě Praha

HLAS kontra BAS

Hlas kontra bas je hudební projekt stojící pouze na dvou lidech a dvou nástrojích – ženském hlasu a akustickém kontrabasu. Petr Tichý a Ridina Ahmedová se potkávali v různých sestavách tak dlouho, až nazrál čas splnit si dávný sen – zkusit hrát autorskou hudbu jen takhle ve dvou, akusticky, čistou, obnaženou a bez obvyklého vystlání dalšími doprovodnými nástroji, často tvořenou za pomoci živého loopingu (Loopstation, přístroj umožňující vrstvit přes sebe stopy kontrabasu i hlasu).

Hudba ve dvou je „nahá“. Hraní v takhle komorním obsazení je intenzivní zkušenost. Přináší pevné mantinely dané prostým instrumentálním obsazením, ale současně i velikou svobodu. Je v tom křehkost i pevnost, protože když jsou jen dva nástroje, můžou se propojit hodně nablízko. Jak sami říkají, je to pro ně intenzivní cesta do čiré radosti ze zvuku. Žánrově se pohybují na rozhraní jazzu, minimalismu, vážné hudby, soulu, alternativy, i když, jak oba uvádějí, „škatulky jsou pro nás asi dost krátké.

http://hlaskontrabas.cz/

_ _

Vstup zdarma. Koncert probíhá v rámci Komunitního centra Borůvka, které je financováno z Evropských fondů, operačního programu Praha - Pól růstu ČR.

Místo konání akce: TA KAVÁRNA, Na Topolce 1B, Praha
Datum začátku akce: 8. Ledna 2018 19:00
Datum ukončení akce: 8. Ledna 2018 21:30
Pravděpodobné souřadnice: 50.06N 14.4239E

Případné změny si prověřte na webu akce HLAS kontra BAS

Jméno organizátora: TA KAVÁRNA
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce