Hlas Slezska 2020

Akce Krnov

Hlas Slezska 2020
Kultura
Další akce ve městě Krnov

Hlas Slezska 2020 (československá pěvecká soutěž)

V Moravskoslezském kraji proběhne již třetím rokem československá pěvecká soutěž „HLAS SLEZSKA“

Zakladatelkou se stala operní pěvkyně a pedagožka Ilona Rédlová (Tichá) dipl.um. (www.ilonaticha.cz),
která má za cíl propojit klasický zpěv se zpěvem moderním a dát příležitost mladým talentům, kteří se ukáží renomovaným umělcům a producentům. Ti nejlepší z nich dostanou možnost spolupracovat s uměleckou agenturou Nemoros, zazpívají si na významných koncertech, setkají
se s osobnostmi, které jim dají do života cenné rady a zkušenosti.


Hlavním organizátorem soutěže je MIKS Krnov (http://mikskrnov.cz/) a soutěž je finančně podporována městem Krnovem. Dalším organizátorem je ZUŠ Krnov (http://www.zuskrnov.cz/), která poskytuje také zázemí soutěžícím pro klasický zpěv.


Je nutno říci, že tato pěvecká soutěž je jediná svého druhu v ČR a SR. Dává příležitost talentovaným zpěvákům nejen v klasickém zpěvu, v populárním zpěvu, v komorním zpěvu, ale také v rappingu. Ojedinělá je také tím, že kategorie jsou rozdělené nejen dle věku, ale také dle školy.

Patrony soutěže se stali: pro klasický zpěv Jana Šrejma Kačírková (dvojnásobná držitelka ceny Thálie) zastupována agenturou Pavla Šporcla - Sporcl Arts agency s.r.o. a pro zpěv populární zpěvák a hudební skladatel Petr Bende.

Hlavnímy partnery se stali: OC Breda Weinstein, mezinárodní umělecká
agentura Nemoros, Berrymusic Production, Talentida.com. S dalšími potencionálními partnery jednáme.

Do prvního i druhého ročníku se každý rok přihlásilo cca 150 soutěžích z celé ČR a SR.
Je to obrovský úspěch a díky ohlasům a přihlášeným soutěžícím dostala soutěž velkou perspektivu. Výběrové kolo se uskuteční v Opavě v OC Breda Weinstein a letos poprvé i v Praze (o místě jednáme). Do soutěže se mohou přihlásit všichni od 8 do 25 let. V letošním roce se otevírá "SENIOR" kategorie (od 26 – 99 let), kam se mohou přihlásit všichni neprofesionálové, kteří se zpěvem neživí. Kategorie jsou rozdělené nejen podle věku, ale také podle školy. Proto se nemůže stát, že by student konzervatoře soutěžil s někým, kdo se zpěvu věnuje jen okrajově na ZUŠ. Další informace o soutěži naleznete www.hlasslezska.cz nebo na fcb stránkách https://www.facebook.com/HlasSlezska/, ale také videa ze soutěže zde https://www.youtube.com/channel/UCwsoS9Cq8zrgDR6NaujW-zA.


V roce 2018 soutěž zaštítil náměstek hejtmana moravskoslezského kraje
a místostarosta města Krnova Jan Krkoška, v roce 2019 hejtman Moravskoslezského kraje a poslanec Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky prof. Ing. Ivo Vondrák Csc.


Výběrové kolo:

Opava v OC Breda Weinstein 4. dubna 2020

Praha (o místě a datumu jednáme)


Semifinálové a finálové kolo:

Krnov 22. - 23. května 2020

(klasický zpěv v KS sv. Ducha a populární zpěv v Music clubu Kofola)


Gala koncert vítězů:

Krnov v KS sv. Ducha 23. května 2020 (zde vystoupí vítězové jednotlivých kategorií a také členové poroty, kteří jsou výkonnými umělci a profesionály naší české a slovenské hudební scény)

Začátek akce: 14. 3. 2020 9:00:00
Konec akce: 14. 3. 2020 19:00:00
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
M4 Smetanova Libuše II
Divadlo Jiřího Myrona, Ostrava
K4 Smetanovo trio
Kino Vesmír, Ostrava
C4 Oslavuji
Kino Vesmír, Ostrava
BULAT OKUDŽAVA
Městská knihovna Frýdek-Místek, Frýdek-Místek
G4 Jelen & JFO
Multifunkční aula Gong|DOV, Ostrava