Hmyzí festival ve vlašimské paraZOO

Akce Vlašim

Hmyzí festival ve vlašimské paraZOO
Festivaly, Vaření, Gastronomie
Další akce ve městě Vlašim

Hmyzí festival ve vlašimské paraZOO

V sobotu 28. 10. 2017 se bude v prostorách paraZOO v Podblanickém ekocentru ČSOP Vlašim konat velký HMYZÍ FESTIVAL. Co to znamená a na co se můžete těšit? Celý den již od 8.00 ráno bude probíhat bohatý program zakončený večerní přednáškou nazvanou Vícenohá potrava budoucnosti. Součástí přednášky bude i velká hmyzí hostina v podobě švédských stolů.


Celý festival bude probíhat v prostorách paraZOO, takže kromě hlavního téma, kterým bude jedlý hmyz, si bude možno prohlédnout také expozici hendikepovaných živočichů z naší volné přírody. Na programu je workshop s názvem Jak vařit z hmyzu, kde budou předvedeny různé způsobu úpravy hmyzu jak na slaný, tak sladký způsob.


Připraveno bude několik stánků s možností ochutnat velké množství bezobratlých druhů. Na denním menu budou larvy i dospělci mnoha druhů asijských brouků, motýlů a můr, potemník moučný, potemník brazilský, termití a mravenčí královny, cvrčci, kobylky a mnoho dalších. Bude možno ochutnat i takové lahůdky jako je štír či tarantule. Kromě zajímavostí, týkajících se pojídání hmyzu, se dozvíte i spoustu zajímavých informací o hmyzu a o záchranných programech od zkušených odborníků entomologů.

Na místě bude i bohatý program pro děti. Zatímco budou dospělí moci ochutnávat netradiční hmyzí pochoutky, jejich děti bude bavit umělec s loutkovým divadlem, který zahraje pohádku o tom, jak moucha přeprala draka. Pro děti bude také možnost využít malování na obličej, jak jinak než opět hmyzími motivy.

Chov členovců, zejména pak hmyzu, pro potravinářské účely se z dlouhodobého hlediska jeví pro potravinářské účely jako jedna z nejudržitelnějších a nejekonomičtějších cest k zabezpečení dostatku potravy pro lidstvo. Přechod na tento způsob potravy by mohl mít zásadní vliv na zmírnění negativního dopadu intenzivního zemědělství, především živočišné produkce na životní prostředí. Přesný harmonogram programu celodenního Hmyzího festivalu, bude brzy mimo jiné uveřejněn také na stránkách Českého svazu ochránců přírody Vlašim. Programem bude provázet Petr Švingr, který si jedlý hmyz zvolil jako téma své diplomové práce a při svých cestách po Asii, ochutnal velké množství exotických druhů, které na jedné straně světa lidem doslova vyrážejí dech, zatímco na druhé jsou považováni za naprosto běžnou stravu.

Místo konání akce: Český svaz ochránců přírody Vlašim, Pláteníkova 264, Vlašim
Datum začátku akce: 28. Října 2017 08:00
Datum ukončení akce: 28. Října 2017 17:00
Pravděpodobné souřadnice: 49.707N 14.8969E

Případné změny si prověřte na webu akce Hmyzí festival ve vlašimské paraZOO

Jméno organizátora: Český svaz ochránců přírody Vlašim
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Kluboofka Fest
Na Koupáku, Vlašim
STREET FOOD FESTIVAL Evropa v Úvalech
Náměstí Arnošta Z Pardubic, Úvaly
VÍTÁNÍ JARA 2024
Club Kino, Černošice
HIGHLAND GAMES Úvaly
hřiště pod kostelem, Úvaly
Jinecké slavnosti
areál Huti Barbora, Jince
Kluboofka Fest
Na Koupáku, Vlašim