Homosexualita a náboženství (diskuze)

Akce Praha

Homosexualita a náboženství (diskuze)
Přednášky a kurzy
Goethe-Institut Prag, Praha
Další akce ve městě Praha

Homosexualita a náboženství (diskuze)

Homosexualita a odlišná pohlavní identita bývají ve spojitosti s náboženstvím často předmětem vypjatých debat i nedorozumění. Jaký vztah mají křesťanství, judaismus a islám k homosexualitě a odlišné pohlavní identitě ve skutečnosti? Co přesně stojí ve svatých knihách? Může být člověk gayem nebo lesbou a současně praktikující věřící?
Na tyto i jiné otázky budou hledat odpovědi: Ludovic Mohamed Zahed - vyoutovaný imám, zakladatel pařížské mešity otevřené lidem s rozličnou sexuální orientací a podporovatel feministických snah v islámu, Jaroslav Lorman - jáhen katolické církve a teologický etik, Sylvie Wittman - bývalá místopředsedkyně Federace židovských obcí a zakladatelka časopisu Maskil. Moderuje Lukáš Houdek. Vstup zdarma.

Další akce v rámci projektu:
16.02. 19:00 Superhrdinové z ghetta? Co je a není komunitní rozvoj (diskuze)

Akce se koná v rámci projektu Carte Blanche Middle East. Více informací o projektu a spolupráci Goethe-Institut Prag a Goethe-Institut Jordanien: www.goethe.de/carteblanche

#carteblanchemiddleeast
***
HOMOSEXUALITY AND RELIGION (Discussion)

What relationship do Christianity and Islam have to homosexuality? What exactly is written in their holy books? Can a person be gay or lesbian and still a practising Muslim? Searching for answers to these and other questions will be openly gay imam Ludovic-Mohamed Zahed, who operates a mosque in Paris that is open to different sexual orientations and identities, Catholic deacon Jaroslav Lorman and others.

Hosted by Lukáš Houdek.

In English with simultaneous interpreting into Czech.

Místo konání akce: Goethe-Institut Prag, Masarykovo nábř. 32, Praha
Datum začátku akce: 8. Února 2017 19:00
Datum ukončení akce: 8. Února 2017 21:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.0795N 14.4141E

Případné změny si prověřte na webu akce Homosexualita a náboženství (diskuze)

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce