Hora (dokument)

Akce Praha

Hora (dokument)
Kino
Web organizátora:
www.dlabacov.cz
Další akce ve městě Praha

Hora (dokument)

Vztah člověka a hor jako impozantní dokumentární symfonie.

Režie: Jennifer Peedom • Komentář: Willem Dafoe • Hudba: Richard Tognetti

Jedinečná filmová a hudební spolupráce mezi Australským komorním orchestrem a režisérkou Jennifer Peedomovou, která byla za svůj předchozí dokument Šerpa nominována na cenu BAFTA.

Snímek je oslňující analýzou naší posedlosti horami. Ještě před 300 lety byly snahy zdolat horské vrcholy považovány za něco velmi blízkého šílenství. Nikdo tehdy nepředpokládal, že by divoká a opuštěná horská krajina mohla někoho zajímat. Vrcholy hor byly považovány za místa, kde sídlí nebezpečí, nikdo je nevnímal jako místa plná krásy. Proč jsou nyní horami přitahovány miliony lidí? Dokument Hora nám ukazuje okouzlující sílu výšin a jejich věčnou moc, se kterou formují naše životy i naše sny.

Země, kde se film natáčel: Antarktida, Argentina, Austrálie, Bolívie, Francie, Grónsko, Chile, Indie, Island, Itálie, Japonsko, Jihoafrická republika, Kanada, Nepál, Nový Zéland, Pákistán, Papua-Nová Guinea, Rakousko, Skotsko, Švýcarsko, Tibet, USA.

Jedná se o divokou jízdu plnou smrtelně nebezpečných extrémních výzev. Jedná se o umělecké dílo, ve kterém zpívají obrazy, hudba a poezie. Jedná se o filozofické poselství na téma vztahu člověka a hory. Jedná se o vizuální meditaci.

Místo konání akce: Dlabačov, Bělohorská 125/24, Praha
Vstupenky: http://www.dlabacov.cz/klient-234/kino-59/stranka-4953/film-210593
Datum začátku akce: 24. Února 2018 19:00
Datum ukončení akce: 24. Února 2018 20:15
Pravděpodobné souřadnice: 50.0855N 14.3804E

Případné změny si prověřte na webu akce Hora (dokument)

Jméno organizátora: Dlabačov
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Žádná akce.