Hudební rozloučení s prázdninami

Akce Opava

Hudební rozloučení s prázdninami
Koncerty
Web organizátora:
kupecko.cz
Další akce ve městě Opava

Hudební rozloučení s prázdninami

Srdečně zveme na hudební rozloučení s prázdninami v podobě trojkoncertu. Jako první se představí kapela Žalozpěv z Vysočiny. Poté se v kytarovém "souboji" utkají Matěj Keberle a Petr Vořešák. Za pěkného počasí se všechny koncerty uskuteční na terase.

ŽALOZPĚV

Kapela Žalozpěv vznikla na podzim roku 2009 v Níhově, malé vísce v podhůří Českomoravské vrchoviny. Osobitá písňová tvorba jde po hranici lyrického folku a alternativy s doteky etnické hudby. Částí posluchačstva je též vnímána jako křesťanská hudba. Jisté je, že hlavní inspirací je samotná Vysočina. Tajemná a žalozpěvná. Mystická krajina básníků Demla, Reynka, Zahradníčka, Březiny a Anny Pammrové neklamně otiskuje v textech písní svoje stopy. Jakoby se tichá ozvěna krajiny mísila s naléhavostí vyřčených slov. Nyní a tady, v nekonečném kruhu života.
Kapela Žalozpěv vydala několik CD, na kterých jsou písně pojaté jako místopisné příběhy. Žalozpěv za krajinu, Čarosmutnění, Březiny, Nová úroda, Šlépěje nejbližší - tolik z díla kapely netající se svým vztahem k venkovu a odkazům dávno zašlých časů. Grafickou část cédéček dokreslují regionální výtvarníci svojí rukou a viděním světa.

Kapela hraje ve složení: JIŘÍ NOHEL (kytara, zpěv), MARKÉTA ŠTOURAČOVÁ (příčná flétna, klavír, zpěv), ALEŠ TOMEK (housle, elektrické housle, zpěv), PETR NOVOTNÝ (bezpražcová baskytara, zpěv), VOJTA HERKA (alternující bezpražcový baskytarista)

Více na: http://zalozpev.wixsite.com/mysite

MATĚJ KEBERLE

Mladý a nadějný muzikant z Ostravy, který je zároveň i básníkem. Zabalil svou hereckou kariéru, aby dobyl hudební prkna, která také znamenají svět. Texty písní si skládá sám nebo melodicky upravuje staré známé songy. Svůj styl označuje jako acoustic-alternative, někdy se přiblíží i k rock n rollu.

Ukázku z tvorby si můžete poslechnout na: http://bandzone.cz/_100898

PETR VOŘEŠÁK

Písničkář z Českých Budějovicích balancující na hranici zpívajícího básníka a básnícího zpěváka.

Jeho písně umí roztančit i rozesmutnit. Libuje si v koncertech na neobvyklých místech se svébytnou atmosférou, jimž pak šije dramaturgii koncertu na míru. Výsledkem jsou pak neopakovatelné zážitky plné energie a participace celého obecenstva.

Jako busker hrál na mnoha roztodivných místech celé Evropy. V minulosti účinkoval ve vícehlasých uskupeních a zkušenosti má i z divadelních prken. Jako etnomuzikolog prováděl výzkum mezi romskými muzikanty na Slovensku.

Více na: https://petrvoresak.bandcamp.com/

VSTUPNÉ 100 Kč

Místo konání akce: KUPE, Janská 7, Opava
Datum začátku akce: 25. Srpna 2017 18:00
Datum ukončení akce: 25. Srpna 2017 21:00
Pravděpodobné souřadnice: 49.933N 17.911E

Případné změny si prověřte na webu akce Hudební rozloučení s prázdninami

Jméno organizátora: KUPE
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
FESTIVAL SLUNOVRAT 2024
náměstí Osvoboditelů, Opava
TROS DISCOTEQUOS
OKO, kostel sv. Václava, Opava
FESTIVAL SLUNOVRAT 2024
náměstí Osvoboditelů, Opava
QUEENSHOW 50
Kulturní Dům Leoše Janáčka, Havířov
MŮJ VZOR, BOŽSKÝ KAREL
Multifunkční aula GONG, Ostrava