Jak se žije bez střeva

Akce Praha

Jak se žije bez střeva
Přednášky a kurzy
Další akce ve městě Praha

Jak se žije bez střeva/ How to live without a bowel

Další přednáška z cyklu Z první ruky aneb Jak svoji nemoc vnímá pacient
Pořádá: Oddělení lékařské psychologie a II. interní klinika 3LFUK ve spolupráci se spolkem Život bez střeva.
Domácí parenterální výživa (HPN), tedy dlouhodobá výživa do žíly v domácích podmínkách, je léčebnou modalitou u pacientů s chronickým selháním střeva. Jedná se o pacienty, u kterých z různých důvodů nefunguje zažívací trakt, a kteří by bez výživy do žíly nepřežili. Tato léčba je v našich podmínkách dostupná od počátku 90. let, rozsah poskytovaných služeb pacientům a jejich kvalita je dnes srovnatelná s vyspělými zeměmi v rámci evropské unie. Podmínky pro podávání parenterální výživy v domácích podmínkách jsou permanentní žilní vstup, výživový vak šitý na míru metabolickým potřebám pacienta, infuzní pumpa, vhodné sociální zázemí a samozřejmě edukace pacienta a jeho nejbližších.
V besedě se představí Monika Malíčková, 1.místopředsedkyně spolku Život bez střeva, která je sama léta na parenterální výživě. Představí nám, jak svou nemoc vnímá pacient, s jakými praktickými omezeními se v životě setkává a jaký dopad mají na kvalitu života. Moniku uvede MUDr. Jan Gojda, Ph.D., lékař ambulance klinické výživy II. interní kliniky, který se dlouhodobě specializuje právě na problematiku domácí parenterální výživy.
Home parenteral nutrition (HPN), a long-term intravenous nutrition at home, is a treatment modality for patients with chronic intestinal failure. These are patients whose digestive tract, for various reasons, does not work, and who would not survive without parenteral nutrition. This treatment has been available in the country since the early 1990s, the service provided to patients and its quality is now comparable to other countries within the European Union. Conditions for home parenteral nutrition are permanent venous access, a nutritional compound tailored to the patient's metabolic needs, an infusion pump, appropriate social background and, of course, the education of the patient and his / her family.
Ms. Monika Malíčková, 1st Vicepresident of HPN patient's organization Life Without Intestine , will give the talk. She herself is on home parenteral nutrition. She will share her experience of an HPN patient, what practical limitations she encounters in life, and what impact HPN has on the quality of life. Monika will be introduced by Jan Gojda, M.D., Ph.D., specialist in HPN care from 2nd Department of internal medicine.

Místo konání akce: 3. lékařská fakulta UK - Third Faculty of Medicine, Ruská 87, Praha
Datum začátku akce: 9. Ledna 2018 17:00
Datum ukončení akce: 9. Ledna 2018 19:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.0743N 14.4739E

Případné změny si prověřte na webu akce Jak se žije bez střeva/ How to live without a bowel

Jméno organizátora: 3. lékařská fakulta UK - Third Faculty of Medicine
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce