Jakub Hvězda - Průhled

Akce Brno

Jakub Hvězda - Průhled
Výstavy
Další akce ve městě Brno

Jakub Hvězda - Průhled

Industra Art srdečně zve na vernisáž a nadcházející výstavu Průhled.

Jakub Hvězda se už delší dobu věnuje pátrání po možnostech zachycení subtilních zážitků z krajiny. V paměti se snaží objevit skulinky míst, které někde viděl, vzpomenout na pocit nebo atmosféru určitého momentu, přírodního jevu nebo živlu, snaží se vybavit si situaci, která se stala nebo se mohla stát. To všechno nejrůznější optikou s různým zoomem a "hloubkou ostrosti". Vždy ale čistokrevnou malbou - procesem, který se v jeho podání pohybuje na hranici intuitivní nejistoty a racionální kontroly a který, ve své živelnosti a zároveň jemnosti, přesně zrcadlí Jakubův princip průzkumu krajinné paměti. Vrstvy barev, tahů štětce, rozmáchlých gest a soustředěných linií vytváří hlubokou houštinu vzpomínek - průhled do ní je pohledem do malířova obrazového světa, do nekonečného prostoru možných krajin.
Na výstavě v Industře lze vidět obrazy z posledních let malířovy práce. Obrazy z let 2014/15 jsou nejživelnější a jasně deklarují Hvězdův tvůrčí princip. Na plátnech vzniklých kolem roku 2016 přibývá vrstva geometrických linií a v posledních pracích, připravovaných přímo pro tuto výstavu, se povrch obrazu zplošťuje, hloubka krajin ustupuje a děje v nich se zklidňují.
Jakub Hvězda, nar. 1990, vystudoval 4. ateliér prof. Ivana Csudaie na Vysoké škole výtvarných umení v Bratislavě. Zúčastnil se několika skupinových výstav v Česku a na Slovensku.

www.jakubhvezda.blogspot.com

Vystavující: Jakub Hvězda
Kurátor: Václav Kočí

Výstava trvá do 31.8. 2017


Děkujeme partnerům: BU2R, CAT CUT, Mrazírny Rovner, PROFIL NÁBYTEK a.s. Za finanční podpory statutárního města Brna, Jihomoravského kraje a Ministerstva kultury.

Industra – nezávislý neziskový kreativní hub koncentrující následováníhodné / inspirativní projekty z ČR i zahraničí do průmyslového srdce města Brna. Komunikační prostor, ve kterém se setkává umění, design, věda, vzdělávání, inovace a občanská společnost.

https://industra.space/

Industra STAGE
Industra Lab
Industra Cut&Sew
Industra Coffee

Místo konání akce: Industra Art, Masná 9, Brno
Datum začátku akce: 10. Srpna 2017 18:00
Datum ukončení akce: 10. Srpna 2017 21:00
Pravděpodobné souřadnice: 49.1843N 16.6266E

Případné změny si prověřte na webu akce Jakub Hvězda - Průhled

Jméno organizátora: Industra Art
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce