James Harries (UK)

Akce Jablonec nad Nisou

James Harries (UK)
Koncerty
Web organizátora:
www.klubnarampe.cz
Další akce ve městě Jablonec nad Nisou

James Harries (UK)

James Harries se těší v Čechách značné oblibě. Se svým posledním singlem Salvation se držel dva měsíce v TOP 5 na rádiových hitparádách.
https://youtu.be/XMZcyYDP6Oo

Časopis Rolling Stone ho označil jako „Zlatý hlas“ a světovými médii je často přirovnáván k takovým osobnostem jako Jeff Buckley, Damien Rice, Nick Drake, Neil Young nebo Van Morrison.

Album Until the Sky Bends Down si získalo skvělé ohlasy u veřejnosti i hudebních kritiků, fanoušky si však zpěvák získal i předchozím albem, které jako první na světě natočil na mobilní telefon.
Osobitý písničkář s hudbou melancholickou i hravou, plnou euforie vydal nový singl Lights, vydává EP a vyráží na turné


Kromě koncertování se Harries věnuje komponování filmové hudby, jeho skladby se objevily v celkem 16 amerických, britských, českých, dánských a polských filmech (u nás jsou známé např. Lidice, Bobule, Feťáci z New Yorku...).
Televizní diváci mohli Harriese zaregistrovat také v úspěšném krimi seriálu Modré stíny s titulní písní Blue Shadows. Pravidelně koncertuje ve Velké Británii, USA, po celé Evropě, hrál i v Číně a Vietnamu.

James Harries dosud vydal 6 desek Until the Sky Bends Down (2015, Tranzistor/Supraphon), Voice Memos: A collection of songs I recorded on my phone (2013, Noisetrade), Growing Pains (2011, Yonas), Days Like These (2008, Dekkor), Straight Street Session (2005, Dekkor/Indies) a Chapter IV (2003).

Jamesova hudba je výsostně autorská, originální a osobitá. Ať už melancholická nebo plná hravosti a euforie, vždycky má navíc naléhavost Harriesova hlasu a pořádnou dávku charismatu.
James nepostrádá energii dítěte ani lyrické vyjadřování básníka. Pobíhá na pódiu, srší vtipem, vypráví historky, všímá si lidí v publiku. O pár tónů později se zavřenýma očima vypráví hudební příběhy, které se člověku dostanou pod kůži a umí natlačit do očí slzy.

Místo konání akce: Klub Na Rampě, Jiráskova 9, Jablonec nad Nisou
Vstupenky: http://www.klubnarampe.cz/cs/program/james-harries-uk.html
Datum začátku akce: 14. Listopadu 2017 19:00
Datum ukončení akce: 14. Listopadu 2017 21:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.7232N 15.1725E

Případné změny si prověřte na webu akce James Harries (UK)

Jméno organizátora: Klub Na Rampě
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce