Jarní VW Sprint 2017 – Memoriál Roberta Kudrny

Akce Praha

Jarní VW Sprint 2017 – Memoriál Roberta Kudrny
Auto Moto
Free Style Park Modřany, Praha
Další akce ve městě Praha

Jarní VW Sprint 2017 – Memoriál Roberta Kudrny

Jarní VW Sprint – memoriál Roberta Kudrny se bude konat v hlavním městě Praze již po šestnácté. Jedná se o tradiční setkání příznivců prevazne vzduchem chlazenych vozů Volkswagen z celé České republiky ale i ze zahraničí. Loňského 15. ročníku, se zúčastnilo 170 vozů značky Volkswagen a celkově více než 500 účastníků, a díky propagaci v pražských médiích se tohoto setkání zúčastnilo také více než 200 diváků bydlících v Praze. Pro všechny zúčastněné byly zajímavé nejen sprinty pořádané formou závodu Le Mans, ale také exhibice obojživelných vozidel Schwimmwagen z období druhé světové války.

Jarní VW sprint – memoriál Roberta Kudrny je otevřením sezony všech celostátních setkání příznivců vozů VW Brouk. Na setkání každoročně přijíždí vozy všech ročníků výroby. Každý rok jsou na setkání vystaveny nejstarší vozy VW Brouk. V loňském roce byl v „koutku veteránů“ vystaven i nejstarší dochovaný sériový vůz Brouk na světě z roku 1941.
V dopoledních hodinách probíhají dětské soutěže, kterých se mohou zúčastnit nejen děti účastníků setkání, ale mohou se zúčastnit všechny děti, které setkání navštíví. Každé ze soutěžících dětí dostává drobnou pozornost na památku.
Součástí setkání je i tříhodinový sprint vozů, který je pořádán formou závodu Le Mans. To znamená, že vozy stojí s vypnutými motory na startovní čáře a závodníkům je udělen běžecký handicap dle jejich věku. Po odstartování musí závodníci co nejdříve doběhnout ke svým vozům, nastartovat je a rozjet se. Uprostřed závodní dráhy musí vozidlo zastavit předními koly v poli, které je ohraničeno dvěma čárami. Po zastavení se musí opět rozjet a projet cílem.
Závodníci jsou rozděleni do 7 kategorií, které jsou rozděleny dle obsahu motoru.
Vozidlo každého z účastníků závodů musí projít technickou přejímkou vozidla. V případě, že vozidlo neprojde technickou přejímkou, není soutěžící do závodů připuštěn.
Od prvního ročníku, který náš VW VETERAN CLUB pořádá, velmi dbáme na bezpečnost jak soutěžících, tak i diváků. Proto pokaždé objednáváme sanitní vůz s lékařskou službou a současně na závody dohlížejí také hasiči. Samozřejmostí je, že celá závodní trať je ohraničena páskou, tak aby žádný z diváků nevkročil na závodní trať. Po závodní trati jsou rozmístěni organizátoři akce vybavení vysílačkami a dohlížejí na bezpečnost při závodech. V případě nebezpečné situace je závod přerušen.
Všichni soutěžící se povinně zúčastňují rozpravy s jezdci, kde jsou informováni nejen o organizaci závodů, ale zejména o tom, jak mají jednat v případě nenadálých situací.

Po ukončení závodů následuje vyhlášení výsledků a předání cen vítězům jednotlivých kategorií. Poté následuje odjezd všech účastníků setkání.

Stručný program setkání:
9.00 – 11.00 hodin
Technická přejímka vozidel a příjezd ostatních účastníků setkání
11.15 hodin
Rozprava s účastníky závodů
11.30 – 14.30 hodin
Závody systémem Le Mans
15.00 – 15.30 hodin
Vyhodnocení závodů a předání cen a odjezd účastníků.

Místo konání akce: Free Style Park Modřany, Vltavanů, Praha
Datum začátku akce: 22. Dubna 2017 09:00
Datum ukončení akce: 22. Dubna 2017 16:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.0139N 14.3976E

Případné změny si prověřte na webu akce Jarní VW Sprint 2017 – Memoriál Roberta Kudrny

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce