Jazz&Swing -Tarapaca Jazz

Akce Litoměřice

Jazz&Swing -Tarapaca Jazz
Koncerty
Web organizátora:
www.mkz-ltm.cz/
Další akce ve městě Litoměřice

Jazz&Swing -Tarapaca Jazz

Kapela Tarapaca Jazz se aktivně podílí na kulturní scéně od roku 2003. Za roky působení prošla zásadním vývojem, během kterého se celkový zvuk pozvolna transformoval z klasického jazzového pojetí do moderních aranžmá a soudobých hudebních stylů.

Těžištěm tvorby stále zůstávají charakteristické úpravy klasických standardů. Jejich podíl se v celkovém repertoáru s rostoucí vlastní tvorbou postupně zužuje. Nejznámějšími úpravami jsou Well You Needn't, Angel Eyes či Nature Boy. Z vlastní tvorby k nejvděčnějším skladbám patří U.F.O., 12 Bars of Zodiak, Yetti, Honeydew a další. Poslední část programu tvoří písně převzaté ze soudobé hudební scény (A. Keys, S. Wonder, aj.).

Dvorní zpěvačkou je od samého počátku Eliška Faicová. V současné době je na mateřské dovolené a zastupuje jí Petra Kratochvílová. Na mnoha koncertech, ať už jako záskok, nebo po boku Elišky, s námi vystupovala Šárka Pexová. Dalšími původními členy jsou saxofonista David Chabr, kytarista Josef Okrouhlík, basista Matěj Tenkl a pianista Jaroslav Bárta, který pro kapelu komponuje, aranžuje a působí jako kapelník. Původního bubeníka Rasťu Bartoše po dvou letech nahradil Tomáš Hájek. Tomáše nedávno nahradil nový přírůstek, kapelnický benjamínek, Petr Baláš. Při výjimečných příležitostech společně s kapelou vystupuje i devítičlenná vokální sekce.

V této sestavě kapela absolvovala bezpočet vystoupení. Za spolupráce s brněnskou agenturou Art (ing. Jiří Švéda) se představila v předním jazzovém klubu v Berlíně a uskutečnila turné po Čechách a Moravě. V letech 2004 a 2005 natočila Tarapaca Jazz dva demo snímky.

Téměř po 10 letech existence vydává kapela v roce 2013 své debutové album Voices.

Místo konání akce: Kulturní a konferenční centrum Litoměřice, Tyrošovo náměstí 68, Litoměřice
Vstupenky: http://vstupenky.mkz-ltm.cz/litomerice/titledetail/3651-jazz-swing
Datum začátku akce: 22. Března 2018 19:00
Datum ukončení akce: 22. Března 2018 22:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.5363N 14.1296E

Případné změny si prověřte na webu akce Jazz&Swing -Tarapaca Jazz

Jméno organizátora: Kulturní a konferenční centrum Litoměřice
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Ondřej Havelka a jeho Melody Makers
Dům kultury Střelnice, Rumburk
MUZIKÁLY NARUBY
Letní Kino, Chomutov
TOMÁŠ KLUS & Cílová skupina
Dům kultury Střelnice, Rumburk
Hudební festival Labefest 2024
Smetanovo nábřeží, Děčín