Jeden svět Pardubice 2020 Až naprší a uschne

Akce Pardubice

Jeden svět Pardubice 2020  Až naprší a uschne
Festivaly
Další akce ve městě Pardubice

Jeden svět Pardubice 2020 // Až naprší a uschne

Bleskové povodně, zatímco přetrvává nedostatek vody. Chladné jaro, teplé zimy, anebo extrémní teplotní výkyvy. Nepředvídatelné počasí a proměňující se podnebí. Devadesát pět vědců ze sta varuje. To je antropocén. Co to dělá s člověkem, lesem, loukou a ornou půdou? Proč, když naprší, hned uschne a půda neplodí tolik, kolik od ní čekáme a některé studny zůstávají prázdné?

Projevy environmentálních proměň a dlouhodobě se vyvíjejících klimatických podmínek v kontextu místní krajiny a člověka jsou ústředním tématem letošního 22. ročníku Mezinárodního festivalu dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět.

Dětskou průpovídkou Až naprší a uschne vás škádlíme i burcujeme. Nevinné lavírování, že něco možná bude a současně nebude, nyní významně vystihuje jednu z podstat klimatické změny, která se dotýká každého z nás – krajina v důsledku narůstajících teplot i dlouhodobě nevhodného hospodaření s půdou neudrží vodu. Neudržuje, vysychá, neplodí. A tak se s jen malou mírou nadsázky ptáme, vystřídají velbloudi naši lesní zvěř a louky zasype pouštní písek?

~ ~ ~ ~
Pojďte s námi hledat odpovědi, inspirovat se a diskutovat od 17. do 21. března v Divadlo 29

Program budeme postupně odhalovat.

více na www.jedensvet.cz/2020/pardubice

Začátek akce: 17. 3. 2020 17:00:00
Konec akce: 21. 3. 2020 20:00:00
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce