Jičínské májové pondělí

Akce Jičín

Jičínské májové pondělí
Kultura
Jičín, Královéhradecký kraj, Jičín
Další akce ve městě Jičín

Jičínské májové pondělí

První květnový den patří v našem městě už tradičně „Oslavě jara, lásky a rodinné pohody“. Letos se společný, zcela nepolitický, projekt Kulturních zařízení města Jičína, jičínských spolků a příspěvkových organizací uskuteční už po třinácté. Pořadatelé znovu připravují širokou paletu různorodého programu pro všechny věkové kategorie a doslova po celém městě.
Místní „neziskovky“, tedy spolky a sdružení, jako obvykle představí svou činnost na arkádovém nádvoří zámku. Naše infocetrum přichystalo „Loupežnický výprodej“ svých zásob a také křest úplně nové Rumcajsovské magnetky.
Legendárnímu loupežníkovi, který slaví své padesátiny, bude zasvěcen zámecký park, který se pro tentokrát tak trochu promění v Řáholec. Kromě jubilanta a jeho rodiny, zde naleznete spoustu hracích prvků pro malé i velké, uvidíte pohádky i hudební a taneční vystoupení. Samozřejmě nebude chybět ani ranní dechovka. Ta se pak, jak bývá zvykem, přesune na 11. hodinu do restaurace Veselka.
Valdštejnovo náměstí = jičínští hasiči. Tahle rovnice úspěšně platí už řadu let. Letos se prezentace Hasičského záchranného sboru rozšíří o ukázky celého integrovaného záchranného systému a velice atraktivní, ale fyzicky velmi náročná, soutěž v hasičských dovednostech dostane mezinárodní punc.
K Jičínskému Máji neoddělitelně patří také Dvorková slavnost Agentury Nahoru –dolů v Ševcovně v Ulici Pod Koštofránkem. Jako vždy budou samozřejmě otevřeny i jičínské historické dominanty – Valdická brána, Synagoga a zámek, přesněji zde sídlící Muzeum hry. Po loňském úspěchu se znovu můžete projet s koňským povozem lipovou alejí na Májové projížďce.
Stranou nezůstávají ani Sportovní zařízení. Ty otevřou zájemcům všechna svá sportoviště jak v Lipách, tak i u ZŠ Poděbradova a v Aquacentru přichystala oblíbené Májové plavání za bezkonkurenční vstupné.
Tradiční pravidlo Jičínského máje zní: zapojují se jen ti, kteří mají chuť, nic není povinné. Pokud máte chuť a čas zúčastnit se Jičínského Májového pondělí nikoliv jako návštěvníci, ale coby aktivní aktéři – stačí napsat na info@kzmj.cz, nebo se osobně zastavit v kanceláři Masarykova divadla.
Bližší informace o celém programu naleznete již brzy na plakátech i na webu www.kzmj.cz

Místo konání akce: Jičín, Královéhradecký kraj, Jičín
Datum začátku akce: 1. Května 2017 08:00
Datum ukončení akce: 1. Května 2017 17:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.4333N 15.3547E

Případné změny si prověřte na webu akce Jičínské májové pondělí

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
C4 Oslavuji
Kino Vesmír, Ostrava
Výstava ilustrací "Natali Santini - Hvězdná záře" (Lovosice)
Pfannschmidtova vila, Osvoboditelů 48/55, 410 02 Lovosice 2, Lovosice
G4 Jelen & JFO
Multifunkční aula Gong|DOV, Ostrava