Kdo si hraje, nehajluje

Akce Brno

Kdo si hraje, nehajluje
Jiné akce
Brno, South Moravian Region, Brno
Další akce ve městě Brno

Kdo si hraje, nehajluje

▼ ▼ for English scroll down please ▼ ▼

Neonacisté a neonacistky chtějí na prvního máje opět projít Brnem. Dělnická mládež se chystá ve 13 hodin vyrazit z Hlavního nádraží směrem na náměstí Svobody, dále přes Moravské náměstí po Rooseveltově ulici na Malinovského náměstí a po Orlí až na Zelný trh. To vše s podporou DSSS a nacionalistů ze Slovenska a Polska.

Jenže nás už je blokovat nebaví.

Chceme svůj čas a energii věnovat důležitějším věcem, než je mobilizace tisíců lidí kvůli pár desítkám nácků. Chceme si první máj užít, ale zároveň upozornit na fakt, že extrémně pravicové myšlenky dnes nejsou pouze výkřiky skupiny lidí pochodující brněnskými ulicemi. Fašistické názory se stávají nebezpečným společenským mainstreamem. Vyzýváme proto brněnské i přespolní kolektivy, organizace, zájmové kroužky, komunity, kamarády, kamarádky nebo klidně jednotlivce, aby se zapojili do antifašistické prvomájové hry.

PRAVIDLA:

V době pochodu zorganizujte v centru Brna zábavnou, nenásilnou a kreativní prvomájovou aktivitu. Zdokumentujte ji a fotku či video nahrajte na Facebook s hashtagem #brnonehajluje, nebo nám ji pošlete do zprávy. Všechny soutěžní videa nasdílíme a fotky vložíme do alba na stránkách Brno blokuje, aby mohly na jednom místě sbírat vaše lajky. Ti, jejichž aktivita bude mít v 17 hodin úplně nejvíc lajků, získají věcnou cenu.

Připravte si pro nácky divadelní vystoupení, udělejte jim hudební doprovod, zatancujte si s nimi. Zahrajte si na módní policii a zkuste zhodnotit jejich slavnostní outfit. Poměřte si s nimi síly v nějakém sportu nebo je trumfněte a vyrobte si lepší transparenty, než budou mít oni. Vyzdobte jim cestu městem nebo je vyprovoďte v maskách. Běžte se s nimi třeba líbat pod třešeň, hlavně když letos bude zábava. Protože kdo si hraje, ten nehajluje.

Infopoint bude od 10 do 17 hodin v Kabinet MÚZ. Zjistíte v něm trasu pochodu Dělnické mládeže, pravidla hry, aktuální informace i důležité kontakty. Na místě zároveň budete mít příležitost pomoci s pokrytím finančních nákladů na akci.





Neo-nazis are going to march through the centre of Brno again. ‘Dělnická mládež’ is going to launch this march at 1 pm, starting from the main train station and making a circle that finishes at Zelný trh. All this is supported by the DSSS and the nazis from Slovakia and Poland.

Only we do not like to block them again and again.

We want to dedicate our energy and our time to much more important things, not to organise a mobilisation of thousands of people against just a few Nazis every time. We would like to enjoy the first of May, but we are as well warning and drawing attention to the fact, that extreme right-wing ideas are nowadays not just some barks of a few that are walking the streets. Fascist thinking has become a dangerous wide-spread social mainstream. Thus, we invite (and urge) groups, organisations, leisure-time centres, communities, friends, or individuals, to participate in the first of May´s antifascist games.

GAME RULES:
1) During the time of the Nazi-march, organise a funny non-violent activity (or an art piece, depends on what you can think of) in the city centre. Best if connected to the celebrations of the first of May in Brno.
2) Document this activity, and upload a picture or a video of it on Facebook with a hashtag #brnonehajluje (Brno does not heil). You can also send it to us by a message.
We will gather all pictures and videos in one album on the page Brno Blokuje, so that they can collect likes. Those of you, whose activity gets most of the likes until 5 pm - will win a prize! ⚑

Feel free to organise a theatre performance for the Nazis, give them some musical soundtrack, dance with them on their way. If you want to, you can play a fashion police and try to comment on their fabulous style. Find out who is more skilled in sports, or try to make a better banner! Make their way prettier by colouring the path, or think of something else. Because “Those who play, do not heil!”

INFOPOINT – from 10 am till 5 pm in Kabinet MÚZ. Stop by if you need information. Stop by if you want to help us cover the expenses.

Místo konání akce: Brno, South Moravian Region, Brno
Datum začátku akce: 1. Května 2017 13:00
Datum ukončení akce: 1. Května 2017 17:00
Pravděpodobné souřadnice: 49.2N 16.6167E

Případné změny si prověřte na webu akce Kdo si hraje, nehajluje

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce