KINO 43 Special I Těžká volba

Akce Praha

KINO 43 Special I Těžká volba
Divadlo, kino
Paralelní Polis, Praha
Další akce ve městě Praha

KINO 43 Special I Těžká volba

KINO 43 a My Street films uvádí film o životě v systému, kde se vládne nejlepším z pokleslých způsobů a diskuzi na téma volebních systémů.

20:00 Film: Těžká volba (69 min)
21:15 Diskuze s autorkou filmu Zuzanou Piussi, moderuje Hanka Gomoláková (My Street Films)

Světové ekonomické fórum v roce 2014 popsalo a statisticky doložilo několik klíčových globálních témat, které indikují kritické a zlomové společenské jevy. Mezi nimi je zhoršující se pozice zastupitelské demokracie, spočívající v poklesu důvěry ve volené zástupce lidu i mechanismy a procesy, které volbě předcházejí. Jak ukazuje graf sestavený SEF pro poslední půlstoletí, tento trend se soustavně zhoršuje, k akceleraci došlo po krizi v roce 2008, kdy se v celém západním světě masově projevila nedůvěra lidí ve schopnost politické třídy řešit nastalé krize. Film se zabývá tímto fenoménem nejen na pozadí slovenských prezidentských voleb – zkoumá kandidáta, voliče a volební mechanismy v jádru Střední Evropy, situační dění vrství úvahy slovenských i českých filosofů, mediálních a PR expertů.


#KINO43
www.kino43.cz
kino43@paralelnípolis.cz

*

Paralení Polis je nezávislý think-tank a hackerspace, ve kterém najdete ideově zaměřený Institute of Cryptoanarchy, skvělou kávu v Bitcoin Coffee, coworking Paper Hub - řekněte si o den zdarma, a také MakersLab, kde vás zasvětíme do tajů 3D tisku.

POZOR! Po roce se blíží naše největší akce: Hackers Congress Paralelní Polis 2016. Opět budete mít unikátní příležitost užít si třídenní svátek plný skvělých akcí, přednášek a inspirativních diskuzí s hackery, umělci, aktivisty, podnikateli a inovátory z celého světa. Ať žije decentralizace, rebelství a dobrá káva! Sledujte www.hcpp.cz #HCPP16

Místo konání akce: Paralelní Polis, Dělnická 43, Praha
Datum začátku akce: 24. Srpna 2016 20:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.1034N 14.4505E

Případné změny si prověřte na webu akce KINO 43 Special I Těžká volba

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Žádná akce.