KINO Synagoga

Akce Hartmanice

KINO Synagoga
Kino
Další akce ve městě Hartmanice

KINO Synagoga

Srdečně zveme všechny milovníky kinematografie na první slavnostní projekci nově vzniklého šumavského filmového klubu KINO SYNAGOGA. Kulturní spolek Rašelina společně s Památníkem Hartmanice nabídne pravidelné filmové projekce ze zlatého fondu české kinematografie:

Přijďte zažít nevšední filmovou projekci slavného okupačního dramatu režiséra Jiřího Krejčíka o statečnosti starého profesora postaveného tváří v tvář smrti.

Filmové drama Vyšší princip natočil v roce 1960 režisér Jiří Krejčík podle jedné z povídek Jana Drdy ze sbírky Němá barikáda. Příběh, který Jan Drda popsal, se skutečně stal. V tragické době heydrichiády, v červnu 1942, byl šestnáctiletý student příbramského gymnázia Antonín Stočes zatčen....

Film získal mnohá ocenění doma i ve světě. Jiří Krejčík si v roce 1960 přivezl z mezinárodního filmového festivalu v Locarnu cenu Mezinárodní federace filmového tisku, Jana Brejchová zde dostala Stříbrnou plachtu za nejlepší ženský herecký výkon. A navzdory tomu, že na filmovém festivalu v Benátkách ve stejném roce byl Vyšší princip odsunut do mimosoutěžního předvádění, nebylo možné pominout působivost díla a vynikající mistrovství Františka Smolíka, který zde získal Zlatou medaili za nejlepší mužský herecký výkon.

Místo konání akce: Horská synagoga Hartmanice, Horská synagoga Hartmanice, Hartmanice
Datum začátku akce: 24. Února 2018 18:00
Datum ukončení akce: 24. Února 2018 21:00
Pravděpodobné souřadnice: 49.1707N 13.4588E

Případné změny si prověřte na webu akce KINO Synagoga

Jméno organizátora: Kulturní rašelina
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Žádná akce.