Koncert: Patricia Barber

Akce Brno

Koncert: Patricia Barber
Koncerty
Národní divadlo Brno, Brno
Další akce ve městě Brno

Koncert: Patricia Barber

Zahraniční hudební host tentokrát zavítá i do Mahenova divadla! Při jednom z dalších koncertů Národního divadla Brno zde vystoupí americká jazzová zpěvačka Patricia Barber. Tento jedinečný koncert proběhne v pondělí 3. 4. 2017, a to od 19 hodin.

Patricia Barber je americká jazzová a bluesová zpěvačka, pianistka a textařka. Narodila se v Chicagu, jako dcera saxofonisty a bluesového zpěváka Floyda „Shima” Barbera, člena Orchestru Glenna Millera. K hudbě tedy měla přirozeně velmi blízko od raného dětství. Hře na klavír se věnuje od svých šesti let. V mládí se rozhodla pro studium klasické hudby a psychologie na „University of Iowa“. Ač se jazzu snažila bránit, nakonec však u ní tento hudební směr přeci jen zvítězil. Po studiích se vrátila do Chicaga, kde se ještě tzv. protloukala následujících pět let. Neúnavnost se jí vyplatila rokem 1984, kdy získala práci barové zpěvačky v klubu „Gold Star Sardine Bar". To, co tehdy Patricii chybělo při vystoupeních na tzv. velikosti, převýšila sofistikovaností a osobitým stylem. Dané období je pro kariéru Patricie zlomové. V roce 1989 již vydává své první album „Split“. Od počátku 90. let vystupuje v chicagském jazzovém klubu „Green Mill“, začala psát své vlastní písně a aranžovat básnické texty. Svou třetí desku si Patricia dokonce vyprodukovala sama. Její popularita se začala postupně šířit, a to i za hranice Chicaga. Album „Night Club“, vydané v roce 2000, se stalo jazzovým bestsellerem. Patricia Barber absolvovala koncertní turné po severní Americe, Evropě i Izraeli. Roku 2003 získala ocenění „Guggenheimovo stipendium“ za vytvoření cyklu písní, založených na Ovidiových „Proměnách“, jehož výsledkem bylo v roce 2006 album „Mythologies“.

Při vystoupeních zpěvačka vyniká precizní hrou na klavír. Repertoár Patricie Barber zahrnuje vlastní skladby i rockové a jazzové standardy (např. „Ode to Billie Joe“, „A Taste of Honey“, „Black Magic Woman“, aj.). Její vlastní písně se vyznačují vynalézavou a inteligentní lyrikou, s využitím ironického humoru a melancholie. Do svých repertoárů je zařazují rovněž další hudebníci po celém světě. Ocenění píle a talentu se Patricii dostalo také od mediální společnosti „DC Metro Theater Arts" - označením jako „Singer/Songwriter for the 21st Century“.

Více informací naleznete na oficiálních webových - http://www.patriciabarber.com/ nebo FB stránkách interpretky - https://www.facebook.com/PatriciaBarberMusic/.

Přijďte si vychutnat a blíže poznat fenomenální tvorbu této hudebnice. Těšíme se na Vás!

Místo konání akce: Národní divadlo Brno, Dvořákova 11, Brno
Vstupenky: http://www.ndbrno.cz/3-4-2017-patricia-barber
Datum začátku akce: 3. Dubna 2017 19:00
Datum ukončení akce: 3. Dubna 2017 20:30
Pravděpodobné souřadnice: 49.1965N 16.6129E

Případné změny si prověřte na webu akce Koncert: Patricia Barber

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce