Koncert Shortfingers

Akce Liberec

Koncert Shortfingers
Koncerty
Web organizátora:
barovna.cz
Další akce ve městě Liberec

Koncert Shortfingers

Kapela je nejnovějším (a zřejmě už posledním) hudebním počinem bývalého profesionálního zpěváka Kryštofa (Krzysztof Kurdziel) a vznikla setkáním na jednom jam sessionu odložených muzikantů. Z tohoto Smeťáku, jak se podnik jmenoval, pozvedl k sobě multiinstrumentalistu Jirku Kutíka a aspirujícího kytaristu Franka Kratochvíla. V novém složení začali hrát písně, které se Kryštof naučil, když byl mlád, a vydrželi to tak dva roky. V září 2017 se přidala se svými medovými tóny houslistka Zuzka Rašínová a v říjnu téhož roku rytmická sekce v podobě swingového bubeníka Carlose.

Kapela nyní zdárně pokračuje se stejným repertoirem a snaží se dávat starým písním nový kabát, což se jim daří zejména díky Kryštofově hudebnímu nadhledu, improvizačním schopnostem, a pevnému, leč blahosklonně odpouštějícímu, vedení.

Název kapely hudebníci odvodili od své společné anatomické vlastnosti, která je předurčuje ke hře na strunné nástroje. Jediným dlouhoprstým členem je pochopitelně bubeník.
Rok 2018 zastihl kapelu opět ve čtyřech - Zuzka Rašínová se z časových důvodů rozhodla ponechat si pouze svou folkovou kapelu. Shortfingers je tedy opět čistě testosteronová legrace.

Místo konání akce: Barovna, Barvířská 275/16, Liberec
Datum začátku akce: 11. Dubna 2018 19:00
Datum ukončení akce: 11. Dubna 2018 22:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.7682N 15.0529E

Případné změny si prověřte na webu akce Koncert Shortfingers

Jméno organizátora: Barovna
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce