Koncert vokální skupiny Fragile

Akce Litomyšl

Koncert vokální skupiny Fragile
Koncerty
Piaristický chrám Nalezení sv. Kříže, Litomyšl
Další akce ve městě Litomyšl

Koncert vokální skupiny Fragile

24. dubna od 18h vystoupí slovenská vokální skupina Fragile v Piaristickém chrámu Nalezení svatého Kříže v Litomyšli. Jedná se o unikátní národní kulturní památku, která si prošla po čtyřiceti letech náročnou rekonstrukcí.

Slovenská hudební skupina FRAGILE je složená z populárnych osobností, známých z různých divadelných, muzikálových produkcí. Bez použití hudebných nástrojů, tedy a cappella, FRAGILE interpretuje známe rock – pop – jazzové hity světových umělců, jakými jsou například STING, STEVIE WONDER, NORAH JONES, BILLY JOEL, TINA TURNER… Jejich představení jsou plné nejen výborné hudby a skvělého humoru. Můžete se těšit na neopakovateľný večer plný jedinečné zábavy.

Slovo „fragile“ znamená křehký a výstižně tak charakterizuje komorní a cappella zpěv, tedy zpěv bez doprovodu hudebních nástrojů. I seskupení s malým počtem zpěváků se dá s nadsázkou označit jako křehké. Je také křehké, že v něm každá nepatrná nedokonalost, rytmická či intonační, působí jako vada na kráse právě tak jako škrábanec na čistém skle. Stačí velmi málo na to, aby sa hudební pyramida z křišťálových pohárů sesypala. Skupina FRAGILE však zvládá tento náročný žánr mistrovsky. I když se v jejich repertoáru najdou i skladby velikánů jakými jsou Bach či Chopin, jejich najvětší předností jsou tituly současné hudby. Hity světových autorů a interpretů přetvářejí do posluchačsky velmi příjemných, nevtíravých poloh s velkou hravostí a kreativitou. Jejich představení jsou plná nejen výborné hudby, ale především skvělého humoru, díky kterým zažijete neopakovatelný večer plný jedinečné zábavy.


Energie, kterou Vám FRAGILE odevzdá z pódia, se dá těžko popsat. Je třeba ji jednoduše zažít na vlastní kůži.
Fragile tvoří: Braňo Kostka, Soňa Norisová, Jana Golis, Helena Krajčiová, Svetlana Rymarenko, Slavo Košecký, Vilo Csontos a Kamil Mikulčík
Skupina FRAGILE získala tato ocenění: Trojnásobní držitelé ocenění Hudební skupina roku 2013, 2014 a 2015 v diváckém hlasování ankety OTO (osobnosti televizní obrazovky); Alba Hlasy a Hlasy 2 se stala několikanásobně platinovými; Ocenění Krišťálové krídlo za Album roku 2013 od slovenského Zväzu autorov a interpretov (ZAIg)

vstupné 320 Kč

Vstupenky jsou předprodeji v Informačním centru v Litomyšli. Tel 461 612 161

Rezervace vstupenek možná též na e-mailu milam28@seznam.cz

Místo konání akce: Piaristický chrám Nalezení sv. Kříže, Jiráskova, Litomyšl
Datum začátku akce: 24. Dubna 2017 18:00
Datum ukončení akce: 24. Dubna 2017 19:30
Pravděpodobné souřadnice: 49.8667N 16.3167E

Případné změny si prověřte na webu akce Koncert vokální skupiny Fragile

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Alice Cooper 2024
Enteria Aréna, Pardubice
JELEN- KONCERT SVITAVY
areál před KC Fabrika, Svitavy
Vysmátý léto 2024
Plácek pod hradbami, Kadaň