Křest sci-fi románu Ofenziva Českých zemí

Akce Praha

Křest sci-fi románu Ofenziva Českých zemí
Kultura
Další akce ve městě Praha

Křest sci-fi románu Ofenziva Českých zemí

Jan Kotouč pokřtí pokračování úspěšné knihy Nad českými zeměmi slunce nezapadá. Kmotrem knihy se stane spisovatel a námořní vlk František Novotný, autor románu Křižník Thor.
Součástí akce bude diskuze o knize a autogramiáda.

Pokračování bestselleru "Nad českými zeměmi slunce nezapadá"
V polovině 19. století svět postihla katastrofa. Celé části zemského povrchu byly vymazány, hladiny oceánů se zvedly. Zanikly celé státy, jiné vznikly. Jedním z nich bylo Česko-slovenské království.

V polovině 20. století je z království námořní velmoc s koloniemi a državami po celém světě. Nedávno se Čechům podařilo uštědřit porážku rozpínavému carskému Rusku, když česko-slovenské námořní letectvo se střemhlavými a torpédovými bombardéry potopilo pět ruských bitevních lodí u pobřeží Madagaskaru.

Nyní se naplno rozhořela válka mezi oběma mocnostmi. Česko-slovenské království má za první cíl osvobození Švédského království, které je už léta v carově područí. Ruští stratégové ovšem chystají vlastní plány, které mají Čechy připravit o životně důležité zdroje ropy v severním Atlantiku. Ruským cílem se stává neutrální a až dodnes naprosto bezvýznamný ostrov. Island.

Jan Kotouč
Autor je jedním z nejúspěšnějších českých autorů sci-fi. Jeho prvotina Pokračování diplomacie vyšla v roce 2009, od té doby napsal řadu dalších románů, převážně z žánru military sci-fi a space opery (cyklus Sektor Hirano) a alternativní historie (cyklus České země). Je také jedním z mála českých autorů, kdo prorazil na anglicky mluvící trh. Kromě psaní pořádá kurzy tvůrčího psaní, učí na vysoké škole a vede literární linie na řadě českých conů.

http://www.jan-kotouc.cz/

Místo konání akce: (A)VOID Floating Gallery, Výtoň, Praha
Datum začátku akce: 14. Listopadu 2017 18:30
Datum ukončení akce: 14. Listopadu 2017 20:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.0681N 14.4144E

Případné změny si prověřte na webu akce Křest sci-fi románu Ofenziva Českých zemí

Jméno organizátora: (A)VOID Floating Gallery
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Co jsem: tělo, mysl nebo duch?
Nová Akropolis, Varšavská 19, Praha 2, Praha
Co jsem: tělo, mysl nebo duch?
Nová Akropolis, Varšavská 19, Praha 2, Praha
R3 Jan Lisiecki
Kino Vesmír, Ostrava
Co jsem: tělo, mysl nebo duch?
Nová Akropolis, Varšavská 19, Praha 2, Praha