Kurz domácí přípravy kávy

Akce Brno

Kurz domácí přípravy kávy
Vaření, Gastronomie
Web organizátora:
luzanky.cz/
Další akce ve městě Brno

Kurz domácí přípravy kávy

Není káva, jako káva a existuje mnoho způsobů jak si ji připravit. Pro všechny milovníky kávy jsme v SVČ Lužánky - pracoviště Lidická připravili ve spolupráci s lokální pražírnou Rello praktický kurz domácí přípravy kávy.
Na kurz Vám rádi vystavíme dárkový poukaz.

Více o průběhu:
Pod vedením Valentina Todarella Rello il torrefattore se dozvíte, jakými způsoby se dá připravit kvalitní káva a jak při těchto jednotlivých způsobech postupovat, aby byl výsledek maximálně lahodný. Dále se dozvíte, na jakou hrubost je pro Váš konkrétní postup nejvhodnější nastavit mlýnek a jak si vybrat dobrou kávu,kávovar a mlýnek. Krom užitečných informací a praktických ukázek se můžete také těšit na skvělou kávu!

Více o pražírně Rello il torrefattore:
Za vznikem pražírny stojí okouzlení několika nezapomenutelnými šálky. Káva nás očarovala, a my se nechali touto magii pohltit. Začala tím pro nás honba za kávami, které jsme kdy ochutnali v Amsterdamu, Berlíně, Londýně či v Brně.

Dlouhá a zábavná cesta ke zdrojům výběrové kávy nás zavedla na rodinnou farmu v Kolumbii, kde jsme zjistili kolik důsledné péče je nutné kávovým třešním věnovat při sběru a následném zpracování a sušení. Kupujeme proto zelenou kávu pouze od importérů, kteří s námi sdílí příběh každého pytle. Pražíme tak, aby zrna nabyla svého kvalitního potenciálu a zprostředkovala tak celý příběh jedním šálkem.

Správná extrakce a způsob přípravy kávy je neméně důležitý jako vše co jí předcházelo. Sdílíme proto se zákazníky, baristy a kavárnami naše oblíbené recepty a snažíme se společnými silami zvyšovat kvalitu každého následujícího šálku.

Místo konání akce: Rukodělný atelier - SVČ Lužánky, Lidická 50, Brno
Vstupenky: https://www.luzanky.cz/Vzdelavani/Kurz-domaci-pripravy-kavy
Datum začátku akce: 20. Ledna 2018 14:00
Datum ukončení akce: 20. Ledna 2018 16:30
Pravděpodobné souřadnice: 49.2041N 16.6067E

Případné změny si prověřte na webu akce Kurz domácí přípravy kávy

Jméno organizátora: Rukodělný atelier - SVČ Lužánky
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Chillibraní 2024
Líšeňská 46, Bzzzukot, Brno
Chillibraní 2024
Líšeňská 46, Bzzzukot, Brno
Family festival
Letní kino Ústí nad Labem, Ústí nad Labem
STREET FOOD FESTIVAL Evropa v Úvalech
Náměstí Arnošta Z Pardubic, Úvaly
Chillibraní 2024
Líšeňská 46, Bzzzukot, Brno