Laco Deczi & Celula New York

Akce Česká Lípa

Laco Deczi & Celula New York
Koncerty
Další akce ve městě Česká Lípa

Laco Deczi & Celula New York

Trumpetista, skladatel, kapelník a amatérský malíř Laco Deczi se narodil v roce 1938 ve vesnici Bernolákovo na Slovensku. V roce 1962 odešel z Bratislavy do Prahy kde působil až do své emigrace v roce 1985. Po několika měsících strávených v Západním Německu nakonec definitivně zakotvil ve Spojených státech kde žije do teď.
Muzika
Zájem o hraní na trumpetu projevil už na základní škole po vzoru svého strýce – muzikanta. Na střední škole prošel několika hudebními soubory a v době základní vojenské služby vystupoval v Praze jako host Studia 5 a později i jako host Jazzového studia. Po vojně v roce 1962 se rozhodl v Praze zůstat a začal působit v Sextetu divadla Rokoko a následně v souboru Jazz Outsiders. Následuje angažmá v souboru S+HQ Karla Velebného a Reduta kvartet, kde se stal frontmanem.
V roce 1967 založil formaci Jazz Celulla, kde postupně hrál s muzikanty Laco Troppem, Svatoplukem Košvanecem, Josefem Vejvodou, Karlem Růžičkou nebo Petrem Králem. V tomto období byl vybrán do tehdejšího reprezentativního Czechoslovak All Star Band.
Vsedmdesátých letech se stal členem Jazzového orchestru Československého rozhlasu (JOCR) a Tanečního orchestru Československého rozhlasu (TOCR). Nahrál několik sólových alb, mezi nejznámější patří "Sentimental Trumpet" v doprovodu smyčcového orchestru. Jako sólista byl členem orchestru při nahráváni desky "Jazz Goes To Beat" Václava Zahradníka, nebo Jazz ze studia A. V této době se naplno také věnoval skládání celé řady orchestrálních skladeb. V dobách ještě před emigrací nahrál duety s kytaristou Zdeňkem Šárkou Dvořákem a složil velké množství muziky k filmům, mezi nejznámější patří Kalamita režisérky Věry Chytilové z roku 1981.
Od roku 1986 žije ve Spojených státech amerických, kde je frontmanem kapely Celula New York.
Ve Státech vystupoval s velkou řadou skvělých jazzových muzikantů, jako jsou Elvin Jones, Bill Watrous, Junior Cook, Dave Weckl a Sonny Costanzo. Pravidelně koncertuje se svojí kapelou Celula New York v oblasti států New York a Connecticut.

Předprodej vstupenek u nás v klubu.

Místo konání akce: U bílýho černocha, Boženy Němcové 2942, Česká Lípa
Datum začátku akce: 2. Června 2017 20:00
Datum ukončení akce: 2. Června 2017 23:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.6849N 14.5342E

Případné změny si prověřte na webu akce Laco Deczi & Celula New York

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Hudba Kadaně
KD Střelnice, Kadaň
Rammstein 2024
Letiště Letňany, Praha