Laura Koncert 2017

Akce Praha

Laura Koncert 2017
Koncerty
Music Club JIŽÁK, Praha
Další akce ve městě Praha

Laura a její tygři na Jižáku!

Laura a její tygři je legenda, kterou netřeba blíže představovat, ale tak alespoň pár slov o kapele:
Laura a její tygři
černé kalhoty a funky drive černé brýle a soulová naléhavost černé kravaty a jazzová elegance bílé košile a rocková energie
Na konci roku 1985 Karel Šůcha inspirován novelou Williama Saroyana Tracyho tygr zakládá v Neprakta klubu v Mostě rockovou skupinu Laura a její tygři. Dívčí jméno Laura evokuje něhu a krásu, tygři jsou symbolem nezkrotnosti a divokosti, černé brýle, bílé košile, černé kravaty a černé kalhoty vytváří nezaměnitelnou image skupiny. „Koncerty skupiny sálají vlnami živočišné rockové energie, ve které vycítíme náznaky dunivých černošských rytmů, latinu i bílý beat šedesátých let. Vše vyvěrá z pozitivního názoru a pohledu na svět, jenž se v této stylové směsici bleskově přenáší na publikum" napsal Vladimír Vlasák v knize Excentrici v přízemí.

Fenomenální nástup Laury a jejích tygrů předznamenal více než 28 letou koncertní historii kapely. Stovky koncertů ve vyprodaných sálech v Čechách i na Slovensku zaujali mezinárodní promotéry a po pádu "železné opony" tygři úplně mizí z domácí scény a koncertují převážně na evropských podiích – Stuttgart, Mnichov, Paříž, Laussane, Kiel, Bremen, Hamburg, Kolín nad Rýnem, Frankfurt nad Mohanem, Marseille, Valence, Toulousse, Nantes, Albi, Tarbes, Brusel, Lyon, Dijon, Antverpy, Strassbourg atd., ale také ve starobylých amfiteátrech Kartága, Monastiru a Hammametu nebo na EXPO 2010 v Šanghaji. V roce 1993 získala kapela cenu francouzských médií Grand Prix Media RFI a její koncert v pařížské La Cigalle živě přenášel kanál MCM.

Laura a její tygři mají v současné době na svém kontě více než 1 600 koncertů v rockových klubech a na festivalech doma i v zahraničí, 12 vydaných alb a pět velkých koncertních projektů: Show Tomáše Tracyho, Rituál středoevropana z konce dvacátého století ve franouzském Agenu, Rituál na Žižkově, Laura versus Křižíkova fontána a Big Bang!. Neúnavný hledač talentů Karel Šůcha v Lauře a jejich tygrech vychoval řadu významných osobností českého kulturního života - např. Ilonu Csákovou, Martina Poštu, Miloše Vacíka, Dana Nekonečného, Lenku Novou a mnoho dalších.


... AKTUÁLNÍ OBSAZENÍ KAPELY ->
Laura a její tygři:
Karel Šůcha - kapelník, basa, zpěv
Lucie Bakešová - zpěv
Miroslav Návrat - bicí
Kamil Janský - saxofon
Milan Král - pozoun
Radek Němec - trubka
Ondřej Fišer - kytara
Ondřej Ekrt - kytara

Přijďte si poslechnout jejich set, který si připravili na letošní koncertní šňůru ve Zkušebnách Praha.

Místo konání akce: Music Club JIŽÁK, Matúškova 831/1, Praha
Datum začátku akce: 20. Března 2017 20:00
Datum ukončení akce: 20. Března 2017 23:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.0374N 14.5154E

Případné změny si prověřte na webu akce Laura a její tygři na Jižáku!

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
FREDDIE - CONCERT SHOW 26.05.2024
Divadlo Radka Brzobohatého, Praha
PETR ŠPAČEK & BAND
Divadlo Hybernia, Praha
HELENA 60 LET NA SCÉNĚ
Lucerna - Velký sál, Praha