Lehká Zem - Černický, Janypka, Piktorová

Akce Olomouc

Lehká Zem - Černický, Janypka, Piktorová
Divadlo
Další akce ve městě Olomouc

Lehká Zem - Černický, Janypka, Piktorová

Lehká Zem
Viktor Černický, Tomáš Janypka, Jazmína Piktorová
pohybová performance

Trojice fyzických performerů a tanečníků se v Lehké Zemi věnuje základním existenčním otázkám, jakými jsou hledání životní jistoty, neustálá touha po lidském kontaktu a neodbytná přítomnost smrti. Lehká Zem je tělesnou reflexí tří charakterů, které se žádostivě vrhají do rytmického pátrání po hranicích mezi bytím a nebytím. Představení se odvíjí od hledání vztahů mezi jednotlivcem a kolektivem, jež se neodehrává v logických strukturách formulovaných vět, ale ve zkušenosti a paměti lidského těla.

Viktor Černický, Tomáš Janypka a Jazmína Piktorová jsou autoři-choreografové a performeři, jejichž tvorba spočívá v hledání vlastního tělesného výrazu na poli fyzického divadla, současné klauniády, tance a cirkusu. Společně studovali v Ateliéru Fyzického divadla na JAMU v Brně. S jejich tvorbou jste se již v Olomouci mohli setkat, konkrétně se sólovými představeními Parolapolea (Viktor Černický, Česká Taneční Platforma 2017 nominace v kategoriích Taneční inscenace roku a Tanečník roku.), monOchromy (Tomáš Janypka) a Na jazyku vlas (Jazmína Piktorová). V autorských sólových pracích kladli důraz na intimitu setkání s diváky, silnou fyzickou přítomnost performera a hledání autentického jazyka ve vztahu k lidské vůli a identitě. Druhé dva jmenované jste mohli vidět při premiéře inscenace Pierra Nadauda La part des choses v září 2017 v Divadle hudby.

Vstupné 120 / 80 Kč

Lehká Zem, choreografie a performance: Viktor Černický, Jazmína Piktorová, Tomáš Janypka. Dramaturgie: Tomáš Hubáček, Scénografie: Stanislav Cibulka, Light design: Jonáš Garaj, Hudba: Panáčik. Premiéra: 1. dubna 2017, Štúdio12, Bratislava.

Místo konání akce: Divadlo hudby - Muzeum umění Olomouc, Denisova 47, Olomouc
Vstupenky: http://vstupenky.olmuart.cz/incoming.aspx?mrsid=1&eventid=1784&failedRedirect=http%3A%2F%2Fvstupenky.olmuart.cz%2Fdivadlo-hudby%2Flist&successRedirect=http%3A%2F%2Fvstupenky.olmuart.cz%2Fdivadlo-hudby%2Ftitlelist%E2%80%8B
Datum začátku akce: 11. Dubna 2018 19:00
Datum ukončení akce: 11. Dubna 2018 20:00
Pravděpodobné souřadnice: 49.5961N 17.2563E

Případné změny si prověřte na webu akce Lehká Zem - Černický, Janypka, Piktorová

Jméno organizátora: Divadlo hudby - Muzeum umění Olomouc
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
MUZIKÁLY NARUBY
Hrad Šternberk, Šternberk
Dívčí válka | Český Dub
Česká beseda - kulturní a spolkové centrum Český Dub, Český Dub