Lenny na Vánočních trzích Opava

Akce Opava

Lenny na Vánočních trzích Opava
Koncerty
Další akce ve městě Opava

Lenny na Vánočních trzích Opava

Lenka Filipová se narodila v roce 1993 v Praze do umělecké rodiny folkové zpěvačky a kytaristky Lenky Filipové a architekta Borise Drbala. Ve čtyřech letech začala hrát na klavír. Později přešla na sólový zpěv doprovázený hrou na klavír. Komponovala melodie a poté k nim přidávala i text. V jedenácti letech složila svou první píseň. V šestnácti začala hrát s kapelou a doprovázet svou matku na jejích turné po Evropě, Austrálii, Americe a Kanadě.
V roce 2013 získala ocenění Objev roku v anketě Anděl, a v témže roce byla nominovaná na Objev roku v anketě Český Slavík Mattoni.

V září 2016 vyšlo její debutové studiové album Hearts. V rámci něj Lenny vyjela na klubová turné Hearts Tour, která byla na všech místech vyprodaná. Za album Hearts Lenny získala nominaci na Cenu Apollo. V roce 2016 byla též nominována v kategorii Zpěvačka na hudební cenu Žebřík a v celkem čtyřech kategoriích na cenu Anděl. Z těchto čtyř nominací proměnila všechny, a to v kategoriích Album roku (Hearts), Skladba roku (Hell.o), Zpěvačka roku a Videoklip roku (Hell.o). Rovněž převzala žánrového Anděla v kategorii Rock & Pop.

Více informací: http://lennymusic.net/.

Začátek akce: 7. 12. 2019 18:00:00
Konec akce: 7. 12. 2019 19:00:00
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
FESTIVAL SLUNOVRAT 2024
náměstí Osvoboditelů, Opava
Radůza
Kofola Music Club, Krnov
Čechomor - Letní Kooperativa Tour - open air
Amfiteátr na Horečkách, Frenštát pod Radhoštěm
LORD OF THE DANCE 2024
Ostravar Aréna, Ostrava
MUZIKÁLY NARUBY
Zámek Hradec nad Moravicí, Hradec nad Moravicí