Letní čítárna

Akce Ústí nad Labem

Letní čítárna
Akce pro děti, Kultura
Web organizátora:
www.muzeumusti.cz
Další akce ve městě Ústí nad Labem

Letní čítárna

V týdnu od 18. do 21. července pro Vás ústecká muzejní knihovna druhým rokem otevírá na terase muzea letní čítárnu. Atrium muzea se opět promění v oázu klidu se stinnými i sluncem prozářenými místy. Každý si bude moci vypůjčit a pročítat knihy, zahrát si stolní hry, anebo jen tak nasávat letní pohodu. Letošní akci jsme rozšířili o možnost vyzkoušet si psaní brkem, vyrobit pečeť nebo ruční papír. Pro posilnění náruživých čtenářů a hráčů bude k dispozici muzejní kavárna. Setrvat u nás můžete vždy od 9 do 17 hodin.

Letos akci finančně podpořilo Ministerstvo kultury ČR a proto jsme pro Vás připravili bohatší doprovodný program:

Úterý 18. 7. od 17:00 - podvečerní atmosféru letních večerů zpříjemní například sourozenecké duo Janek a Markéta Chladovi (vstupné 20 Kč)

Středa 19. 7. od 17:00 - Fred Velinský promítne ukázky nepovedených záběrů z historického velkofilmu o Konrádovi z Vechty. Z filmu, o kterém všichni vědí, ale nikdo jej neviděl, a ke kterému napsal scénář Kapitán Kid (vstupné 20 Kč)

Čtvrtek 20. 7. od 17:00 - Oldřich Doskočil nás se svou knihou Z Litoměřic třetí branou proti proudu Labe až na Říp v ruce vezme proti proudu Labe za krásami přírody (vstupné 20 Kč)

Pátek 21. 7. od 17:00 bude patřit Antonu Güntherovi, lidovému básníkovi a písničkáři z Božího Daru, od jehož smrti letos uplynulo osmdesát let. S jeho životem a tvorbou nás seznámí ředitel muzea Václav Houfek a na závěr zahraje hudební uskupení Anton G, punková kapela inspirovaná a sestavená pro připomenutí písničkáře Krušných hor.

Pro jednou se vyplatí vyzkoušet muzeum uprostřed léta!!! :)

Místo konání akce: Muzeum města Ústí nad Labem, Masarykova 1000/3, Ústí nad Labem
Datum začátku akce: 18. Července 2017 09:00
Datum ukončení akce: 21. Července 2017 18:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.6607N 14.0347E

Případné změny si prověřte na webu akce Letní čítárna

Jméno organizátora: Muzeum města Ústí nad Labem
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Family festival
Letní kino Ústí nad Labem, Ústí nad Labem
O Honzovi a víle Verunce
Dům kultury Střelnice, Rumburk
CIRKUSÁCKÁ POHÁDKA
Krušnohorské divadlo, Teplice