Letní kino na Hlubině. FRANK

Akce Ostrava

Letní kino na Hlubině. FRANK
Divadlo, kino
Provoz Hlubina, Ostrava
Další akce ve městě Ostrava

Letní kino na Hlubině. FRANK

Jediné letní kino na Hlubině s FLOKem. Přijďte na film o začínající kapele, kde se v hlavní roli představí Michael Fassbender. Jen neuvidíte jeho obličej.

Bonus: jako všichni v Ostravě budeme mít pláž..

O filmu:
Frank je originální komedie o rádoby muzikantovi, který ztratí půdu pod nohama, když se přidá k avantgardní popové kapele vedené záhadným Frankem – hudebním géniem, který se schovává za obří umělou hlavu.

Ve světě alternativní hudby jsou The Soronprfbs absolutními outsidery. Srdcem vynikající, chaotické a skoro nefungující kapely je Frank (Michael Fassbender), labilní, ale zároveň charismatický hudební génius, který neustále nosí obří kulatou umělou hlavu s načrtnutým obličejem. Jeho nejbližší spolupracovnicí je hrozivá Clara (Maggie Gyllenhaal) – napůl opatrovatelka a napůl věznitelka a naprostý protiklad všeho mainstreamového. Dalšími členy kapely jsou Nana (Carla Azar), bubenice připomínající Moe Tucker, a Baraque (Francois Civil), pohledný francouzský baskytarista.

Do této sestavy přichází klávesista Jon (Domhnall Gleeson), aby nahradil původního klávesistu, který byl hospitalizován poté, co se pokusil utopit. Jon si o sobě myslí, že je výjimečně kreativní, nekonvenční hudebník, ve skutečnosti je to ale úplně obyčejný mladý muž, který se snaží uniknout ze svého jednotvárného maloměstského života. Pro Jona je to průlom, na který dlouho čekal, šance, jak proniknout do světa umělecké spolupráce, skutečné hudby a rokenrolového dobrodružství, o kterém vždycky snil. Ale zjišťuje (a možná to i vždycky tušil), že mu chybí zásadní věc, aby mohl svůj sen uskutečnit – opravdový talent.

Jon se zoufale snaží zapadnout, ale beznadějně tápe a stálé více podléhá kouzlu tajemného, talentovaného Franka: kdyby mu tak mohl porozumět, pochopit, co ho pohání a jak se dostává do těch nejvzdálenějších, nejkreativnějších koutů, kdyby se tak mohl „dostat do té hlavy, co je uvnitř té hlavy“.

Příběh se pohybuje mezi chatou u jezera, kde kapela tráví 18 měsíců nahráváním nového alba – a utratí všechny Jonovy úspory, a festivalem South by Southwest, kde kapela hraje poté, co se stala virální internetovou senzací. Film vypráví o souboji mezi Clarou a Jonem o vliv nad Frankem, o Jonově vzestupu k moci a o tom, jak nakonec málem zničí to, co si zamiloval.

Místo konání akce: Provoz Hlubina, Vítkovická 3369, Ostrava
Datum začátku akce: 16. Srpna 2016 20:00
Datum ukončení akce: 16. Srpna 2016 23:00
Pravděpodobné souřadnice: 49.8217N 18.2779E

Případné změny si prověřte na webu akce Letní kino na Hlubině. FRANK

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Děti ráje
Letní Kino, Chomutov