Longital (SK) 2017

Akce Brno

Longital (SK) 2017
Koncerty
Fléda Club, Brno
Další akce ve městě Brno

Longital (SK) & Bratři Orffové I Fléda I 1.2.2017

Slovenské trio LONGITAL patří mezi nejvýraznější zástupce slovenské alternativní scény. Tvoří písňové poetické obrazy prosáknuté rockem, folkem i elektronikou. Na brněnském koncertě je doprovodí česká alternativní kapela Bratři Orffové. #folk #rock #alternativa #concert

PŘEDPRODEJ
► Cafe Eleven, Dominikánská 11 (bez poplatku, otevřeno 8-22h)
► INDIES, Poštovská 2
► SMSTICKET.cz: www.smsticket.cz/vstupenky/8227-longital-sk-bratri-orffove
► GOOUT.cz: goout.net/cs/listky/longital-bratri-orffove/xqv/

Na aktuálním tour Longital představují novou desku Divoko vydanou na podzim 2016, která je označována za jedno z nejsilnějších československých alb roku. A právě divokost a nespoutanost všech písní předvedou na Flédě.

LONGITAL (SK)
Díky návratu jednoho z nejoriginálnějších slovenských bubeníků Mariána Slávka se kapela vydala na novou cestu. Hudebně se vrací k akustické estetice, zvukovému vintage futurismu a více využívá organický zvuk nástrojů. Spojila kytarové riffy s energickým klavírem a bicí a místy se objevuje až téměř jazz-punkovo-elektronická improvizace. Během koncertů se střídají obyčejné křehké momenty a rockové vyvrcholení.

Na tomto hudebním pozadí vznikají osobní texty písní, které dotváří silnou atmosféru a vyvolávají nevšední emoce. V textech často LONGITAL pracují s přírodní a milostnými motivy, což odráží jejich záměr zachytit život v hudbě.

Longital má na kontě i vystoupení se symfonickým orchestrem a tvorbu filmové hudby pro mezinárodně oceňovaný animovaný film Sníh režisérky Ivany Šebestové, stejně tak pro celovečerní dokudrama True Štúr a jsou spolutvůrci alternativního muzikálu Bubliny v betóne v tanečním divadle Elle Danse v Bratislavě.

BRATŘI ORFFOVÉ
Bratři Orffové jsou česká alternativní kapela, jejichž styl lze přiřadit k indie folku, který čerpá z písničkářské tradice. Zpracovávají poetiku maloměsta a pro texty svých písní si zvolili hrdinu Seržu Vantóše, který je typickým příkladem maloměšťáka.

Jejich první deska Bingriwingri vyšla v roce 2005, druhé album Šero vydali o 8 let později v roce 2013. Počkat se ale vyplatilo, protože kapela s touto deskou zaznamenala fenomenální úspěch při udílení cen Anděl 2013 – vyhrála skupinu roku, album roku a cenu hudební kritiky Apollo za nejlepší album roku.

VSTUPNÉ
Předprodej 200 Kč (+ poplatky sítě) / 250 Kč na místě

Místo konání akce: Fléda Club, Štefánikova 24, Brno
Vstupenky: http://www.smsticket.cz/vstupenky/8227-longital-sk-bratri-orffove
Datum začátku akce: 1. Února 2017 20:00
Datum ukončení akce: 2. Února 2017 14:00
Pravděpodobné souřadnice: 49.21N 16.604E

Případné změny si prověřte na webu akce Longital (SK) & Bratři Orffové I Fléda I 1.2.2017

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce