Louskáček NA LEDĚ

Akce Pardubice

Louskáček NA LEDĚ
Akce pro děti, Divadlo
Další akce ve městě Pardubice

Louskáček NA LEDĚ

Louskáček s hudbou P. I. Čajkovského patří k nejoblíbenějším baletům klasického tanečního repertoáru. Vánoční příběh na náměty E. T. A. Hoffmanna vypráví příběh o malé dívce, která pod stromeček dostane překrásnou loutku Louskáčka. Ta v jejím snu ožívá a unáší ji do světa kouzel, kde se dívka setkává s Myším králem, sněhovými vločkami, s tančícími cukrovinkami a cukrovou vílou.

Tato velkolepá lední revue propojuje krasobruslení, akrobacii a tanec. Představí se okolo 90 umělců, včetně významných hvězd.

V prostředí pohádkové scény, nádherných a stylových kostýmů, pestrobarevných projekcí, magických triků a speciálních efektů se v hlavních rolích představí například Nikola Márová a Michal Štípa, první sólisté baletu Národního divadla v Praze. Dále vystoupí vynikající umělec Vlastimil Harapes, který se tanečně a herecky zhostí role Strýčka Drosselmayera a navíc propůjčí představení svůj krásný hlas. Celým představením pak bude provázet diváky jako vypravěč pohádky. Louskáček na ledě se může pochlubit i několika oceněnými hvězdami z krasobruslařských mezinárodních šampionátů. V této souvislosti chystáme velké překvapení. Díky synchronizovanému bruslení a tanci Dětského baletu Praha se v celém představení prolne tanec na ledě i na jevišti. Louskáček na ledě je rodinné představení pro malé a velké, inspiruje i okouzlí diváky v každém věku.

Choreografie a režie: Veronika Zídková podle Maria Petipy a Lva Ivanova
Umělecký dohled a asistent choreografie: Alice Kovářová, Ladislav Beran, Kateřina Urbanová
Odborný poradce krasobruslení: Kateřina Kamberská

Místo konání akce: Tipsport Arena, Sukova třída 1735, Pardubice
Vstupenky: https://www.ticketportal.cz/Event/LOUSKACEK_NA_LEDE?idp=1462102#modalHladisko
Datum začátku akce: 13. Ledna 2018 14:00
Datum ukončení akce: 13. Ledna 2018 16:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.0402N 15.7695E

Případné změny si prověřte na webu akce Louskáček NA LEDĚ

Jméno organizátora: Louskáček NA LEDĚ
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce