LSD a jeho význam v současném světě - Přednáška

Akce Ostrava

LSD a jeho význam v současném světě - Přednáška
Přednášky a kurzy
Klub Hlubina, Ostrava
Další akce ve městě Ostrava

LSD a jeho význam v současném světě - Přednáška

O LSD se v poslední době mluví stále více a častěji. V lékařských kruzích i mezi veřejností roste zvědavost vůči této substanci. I přes tvrdý zákaz na konci 60. let se nezabránilo jeho nekontrolovanému šíření, což ale přineslo i mnoho dezinformací a nepochopení. A teprve nyní začíná být LSD a jeho medicinální využití opatrně bráno na milost.
Záměrem této přednášky je přispět do rozvíjející se veřejné diskuze na toto téma a pobavit se mimo jiné i o tom, jestli by mělo mít místo v našich životech či nikoliv - a pokud ano, jaké. Stručně zmíníme i další holotropní látky a historii jejich užití napříč dějinami. Ať už jste se s LSD setkali či se o něj zajímáte čistě z teoretických důvodů, přednáška vám může nabídnout další úhel pohledu pro zformování si vlastního úsudku.
Na konci přednášky bude prostor pro vaše případné dotazy.

Přednášku povede Richard Bohačík.
Vstupné 90 Kč. Pro velký zájem doporučujeme rezervaci místa předem do zprávy FB profilu Klub Hlubina nebo email info@klubhlubina.cz

Těšíme se na vás!

K doplnění informací si můžete přečíst tuto stručnou historii LSD:

LSD bylo poprvé syntetizováno Dr. Albertem Hofmannem v laboratořích švýcarské farmaceutické firmy Sandoz v Basileji již v roce 1938, psychoaktivní účinky však objevil náhodou až v roce 1943. Do šedesátých let byly prováděny po celém světě rozsáhlé výzkumy jejích psychiatrických účinků, např. Timothy Learym na Harvard University.

Bylo úspěšně používáno mj. jako psychoterapeutická pomůcka, v léčení depresí, schizofrenie, drogové závislosti a alkoholismu a dětského autismu. Brzy si ji také oblíbili někteří umělci (zdroj inspirace) nebo věřící (jako entheogen).

Od toho byl už jen malý krok k získání si popularity mezi veřejností (zejména mezi příslušníky hnutí Hippies) a v důsledku jejího podávání bez odborného dohledu došlo k sérii nešťastných úmrtí a nehod.

To vedlo v roce 1967 k prakticky celosvětovému zákazu LSD i ostatních psychedelik. V komunistickém Československu, kde prováděl výzkum např. Stanislav Grof, bylo zakázáno jako poslední.

Zdroj: Anotace k dokumentu "O podstatě LSD" ( https://www.youtube.com/watch?v=uheMo3denEo )

Místo konání akce: Klub Hlubina, Vítkovická 1708/17, Ostrava
Datum začátku akce: 15. Dubna 2017 18:00
Datum ukončení akce: 15. Dubna 2017 20:00
Pravděpodobné souřadnice: 49.8218N 18.2785E

Případné změny si prověřte na webu akce LSD a jeho význam v současném světě - Přednáška

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce