Marek Šindelka o Únavě materiálu a jiných tématech

Akce Praha

Marek Šindelka o Únavě materiálu a jiných tématech
Přednášky a kurzy
ROH družstevní kavárna, Praha
Další akce ve městě Praha

Marek Šindelka o Únavě materiálu a jiných tématech

"Únava materiálu je pomalu postupující a kumulující se poškození materiálu, které vzniká opakovaným zatěžováním a z toho plynoucími plastickými deformacemi v místech koncentrace napětí. Proces může vést až k únavovému lomu. Průběh je závislý na počtu zatěžovacích cyklů. Únavové poruchy závažně ovlivňují životnost konstrukcí." Tolik wikipedie.
Hrdinou stejnojmenného Šindelkova románu je bezejmenný dospívající chlapec. Ocitá se v cizí zemi uprostřed Evropy, která v jeho očích vypadá jen jako systém plotů, dálničních nadjezdů, železničních koridorů a logistických skladišť. Neznámé území, které se vůči němu staví zcela odtažitě a nepřátelsky. Putuje chladným zimním světem, skutečný život je mu zapovězen, pohybuje se jako stín na periferii krajiny i společnosti.
Marek Šindelka (1984) je český spisovatel. Jako svou prvotinu publikoval sbírku Strychnin a jiné básně (Paseka, 2005), kniha byla oceněna Cenou Jiřího Ortena za rok 2006. Je autorem románu Chyba (Pistorius & Olšanská, 2008), který spolu s V. Maškem, M. Lipavským a Pure Beauty převedl do stejnojmenné komiksové podoby (Nakladatelství Lipnik, 2011). Za sbírku povídek s názvem Zůstaňte s námi (Odeon, 2011), obdržel cenu Magnesia litera za prózu 2012. V nakladatelství Kosmas mu roce 2014 vyšla novela Mapa Anny a v loňském roce Únava materiálu, nominovaná na cenu Magnesia Litera za rok 2016.

Místo konání akce: ROH družstevní kavárna, U božích bojovníků 606/3, Praha
Datum začátku akce: 18. Dubna 2017 18:30
Datum ukončení akce: 18. Dubna 2017 21:30
Pravděpodobné souřadnice: 50.0871N 14.4496E

Případné změny si prověřte na webu akce Marek Šindelka o Únavě materiálu a jiných tématech

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce