Marian Lipták: Historie sídlišť a panelových domů v Ostravě

Akce Ostrava

Marian Lipták: Historie sídlišť a panelových domů v Ostravě
Přednášky a kurzy
Další akce ve městě Ostrava

Marian Lipták: Historie sídlišť a panelových domů v Ostravě

Bydlíte v panelovém domě na území Ostravy? Pak je vysoká pravděpodobnost, že se o něm dozvíte nové informace a zajímavosti právě na této přednášce. Přednášce, která se zabývá historií a vývojem ostravských panelových domů a sídlišť.

V panelových domech žije třetina obyvatel české republiky, přesto o nich mnoho nevíme. Ostravsko patřilo k oblastem s vlastním vývojem panelových domů, vzniklo zde mnoho ryze ostravských variant panelových domů, které se vyvážely do okolních i vzdálenějších měst. Samozřejmě se dozvíte i o experimentální panelové výstavbě, do které spadá například tzv. Ostravský mrakodrap. Vězte, že panelové domy mají pestrou historii a rozhodně nejsou všechny stejné!

Na území Ostravy probíhala masivní sídlištní výstavba, která bude také předmětem přednášky – především dvě obrovská sídliště; Poruba a Jižní město. V obou případech se jedná prakticky o města ve městech – plně samostatné útvary s veškerou občanskou vybaveností. Obě sídliště mají za sebou desítky let pestrého vývoje a proměn, které si ukážeme. Zabývat se budeme i panelovou výstavbou Mariánských Hor a Moravské Ostravy.

Můžete se těšit na mnoho historických i současných fotografií, půdorysy a nové informace o svém domě a okolí.
Přednášet bude dlouholetý badatel a fanoušek panelové výstavby, Marian Lipták. Ostravský rodák, který mapuje panelovou výstavbu v celé republice i zahraničí, k Ostravě má nejblíže a zdejší výstavbu má nejvíce probádanou.

Místo konání akce: Klub Atlantik, Československých legií 7, Ostrava
Vstupenky: http://atlantik.koupitvstupenku.cz/
Datum začátku akce: 23. Ledna 2018 18:00
Datum ukončení akce: 23. Ledna 2018 21:00
Pravděpodobné souřadnice: 49.8367N 18.2894E

Případné změny si prověřte na webu akce Marian Lipták: Historie sídlišť a panelových domů v Ostravě

Jméno organizátora: Klub Atlantik
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce